Οι 5 τροφές που σε γεμίζουν ενέργεια


Βάλε σκούπα στην διατροφή σου, αποτοξίνωσε τα όργανά σου, βελτίωσε το ανοσοποιητικό σου σύστημα και πες αντίο στους μαύρος κύκλους.
Πάρε 5 κορυφαίες τροφές που θα σε κάνουν να πετάς:

1. Κινόα

Οι Ινκας το θεωρούσαν "η τροφή των θεών" και όχι άδικα αφού ο αποξηραμένος αυτός καρπός δεν περιέχει γλουτένη, είναι καλή πηγή φυτικών ινών,  πλούσια σε πρωτεΐνη και είναι φιλική τροφή για το στομάχι (χωνεύεται ευκολότατα). Μαγειρεύεται πολύ εύκολα - μέσα σε 15 με 20 λεπτά είναι έτοιμη - και μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως και το ρύζι ή το κουσκούς.
 2. Kale

Η μητέρα όλων των σκούρων, πολύφυλλων λαχανικών, το kale (πρόκειται για το κατσαρό λάχανο) περιέχει μια ντουζίνα αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα. Επίσης περιέχει χλωροφύλλη, που επιτρέπουν στα φυτά να λαμβάνουν την ενέργεια από τον ήλιο. Όταν τρως kale (ή άλλα σκούρα λαχανικά) απορροφάς και εσύ αυτή τη φυσική, ζωτική ενέργεια.  

3. Αμύγδαλα

Περιέχει υψηλά επίπεδα καλών λιπαρών και πρωτεΐνες, όπως και βιταμίνη Ε, μαγνήσιο και κάλιο. Το καλύτερο, δηλαδή, σνακ. Επίσης, κάνουν τις σαλάτες σου τραγανές και δίνουν αυτό το κάτι στα δημητριακά. Αν τα φας πριν ή μετά την άσκηση θα σου δώσουν αυτό το κάτι που θέλεις.

4. Μήλα

Έρευνες υποστηρίζουν πως ένα μήλο μπορεί να σου δώσει τόση ενέργεια όση και μία κούπα καφέ. Γιατί; Γιατί τα μήλα περιέχουν φυσικά σάκχαρα. Όταν τρώγονται στην ολοκληρωμένη τους τροφή περιέχουν φυτικές ίνες, οι οποίες επιβραδύνουν την απορρόφηση του σακχάρου και γίνεται μία αργή και βιώσιμη απελευθέρωση ενέργειας.

5. Λεμόνια

Οι τοξίνες βρίσκονται παντού και όταν το σύστημα γεμίσει από δαύτες τις άτιμες προκαλούνται κόπωση, ακμή και διάφορες σοβαρές ασθένειες. Αλλά τα λεμόνια είναι το όπλο που θες για να τις στείλεις από εκεί που ήρθαν και να ανακτήσεις την ενέργειά και την υγεία σου. Ναι τα λεμόνια διώχνουν τις τοξίνες, αλκαλοποιούν το αίμα και γίνονται ο καλύτερος σύμμαχος του ανοσοποιητικού συστήματος και τους ήπατος.

Πηγή