20 χρόνια από την αποστολή του πρώτου SMS


Το πρώτο γραπτό μήνυμα όλων των εποχών στάλθηκε, τέτοια ημέρα, πριν είκοσι χρόνια από το Neil Papworth που ευχήθηκε «Καλά Χριστούγεννα» από τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή σε ένα τηλέφωνο Orbitel 901 handset.






Για να γιορτάσει τα εικοστά «γενέθλια» των SMS, η Ofcom έκανε μία έρευνα στη λαμπρή ιστορία των γραπτών μηνυμάτων λέγοντας πως «είκοσι χρόνια πριν είχε αποσταλεί το πρώτο γραπτό μήνυμα, πλέον ο καθένας μας στέλνει πενήντα μηνύματα κάθε εβδομάδα».

Το 2011, συντάχθηκαν περισσότερα από 150 δισεκατομμύρια γραπτά μηνύματα που στάλθηκαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, σε σύγκριση το 2006 που είχαν σταλεί 51 δισεκατομμύρια μηνύματα, αποτυπώνοντας ξεκάθαρα την επιτυχία της υπηρεσίας.

Το πρώτο εξάμηνο του 2012 όμως, παρατηρήθηκε αισθητή πτώση στην χρήση των SMS, με την Ofcom να υποστηρίζει ότι αυτό οφείλεται στην ανάπτυξη νέων τρόπων επικοινωνίας, όπως είναι οι υπηρεσίες άμεσων μηνυμάτων, τα emails και τα κοινωνικά δίκτυα που πλέον είναι προσβάσιμα από τις κινητές συσκευές.

Σύμφωνα με τον, James Thickett, διευθυντή της έρευνας της Ofcom «όταν πρωτοεμφανίστηκαν τα γραπτά μηνύματα, πολλοί τα θεώρησαν μια εξειδικευμένη υπηρεσία, όμως κατάφεραν αν εξελιχθούν σε έναν από τους δημοφιλέστερους τρόπους επικοινωνίας».

Πηγή