Νέα εποχή στην τεχνολογία των κινητών τηλεφώνων

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα με τα smartphones είναι ότι σπάνε. Οι οθόνες είναι οι πιο συνηθισμένοι ένοχοι και τα ραγίσματά του αποτελούν περίπου το 50% όλων των επισκευών smartphone.   




Η ζημιά από το νερό, οι δυσλειτουργικές θύρες φόρτισης ή οι συνδέσεις και τα πλήκτρα που δεν λειτουργούν, είναι επίσης δημοφιλή προβλήματα για τους ιδιοκτήτες των smartphone, οι οποίοι συρρέουν σε σημεία επισκευών.   

Τα τελευταία χρόνια, οι εταιρείες κατασκευής smartphones έχουν κάνει μικρά βήματα για να κάνουν τα τηλέφωνά τους πιο ανθεκτικά. Τώρα φαίνεται ότι μπορεί να ξεκινά μια νέα εποχή άθραυστων τηλεφώνων, καθώς οι κατασκευαστές υλικού αναπτύσσουν λιγότερο εύθραυστew οθόνες και υλικά και συνεχίζουν να προστατεύουν τις συσκευές από απειλές όπως η σκόνη και το νερό.   

Η Samsung έχει αναπτύξει το πιο εντυπωσιακό παράδειγμα. Η εταιρεία αναγνωρίστηκε πρόσφατα για την ανάπτυξη μιας «άθραυστης» οθόνης smartphone. Η οθόνη αποτελείται από ένα εύκαμπτο OLED πάνελ με ένα στρώμα από ενισχυμένο πλαστικό πάνω από το εύθραυστο γυαλί. Αν πέσει το κινητό, η οθόνη απλώς κάμπτεται από την πρόσκρουση, αντί να σπάσει και να ραγίσει.   

Εργαστήρια πιστοποίησαν την ανθεκτικότητα της οθόνης μετά από σκληρές δοκιμές σε διάφορες συνθήκες. Η Samsung δηλώνει ότι η οθόνη της είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για φορητά ηλεκτρονικά είδη όχι μόνο λόγω των άθραυστων χαρακτηριστικών της, αλλά και λόγω του μικρού βάρους της.   

Το Gorilla Glass 6 της εταιρίας Corning εξελίσσεται προς την κατεύθυνση ενός παρόμοιου στόχου. Παρουσιάστηκε στα μέσα Ιουλίου, αρχίζει να εμφανίζεται στα φορητά ακουστικά αυτό το μήνα και διαθέτει επίσης εξαιρετική ανθεκτικότητα.   

Η Apple έχει χρησιμοποιήσει γυαλί της εταιρίας σε πολλές γενιές των iPhones της και η Corning έχει υποδείξει ότι αυτή η πρόσφατη, ισχυρότερη έκδοση, αντέχει πολύ περισσότερο και θα εφαρμοστεί στα μοντέλα του τρέχοντος έτους.   

Άλλα smartphones έχουν στραφεί σε ζαφείρι ή το συνθετικό ζαφείρι για να γίνουν εξαιρετικά ανθεκτικά στις γρατσουνιές στις οθόνες τα τελευταία χρόνια, ενώ μερικές startups εργάζονται για τη δημιουργία γυαλιού που θα επιδιορθώνεται μόνο του. Οι εταιρείες υλικού έχουν κάνει κάτι περισσότερο από την ενίσχυση του γυαλιού στο μπροστινό μέρος των οθονών τους. Έχουν εργαστεί με στόχο αδιάβροχες συσκευές επίσης.   

Η Samsung και η Sony άρχισαν να κάνουν τα τηλέφωνα λιγότερο ευαίσθητα στις ζημιές από το νερό γύρω στο 2014. Η Apple ακολούθησε το 2016 με την κυκλοφορία του iPhone 7. Τα ανθεκτικά στο νερό τηλέφωνα πρέπει να επιβιώσουν βυθισμένα σε νερό μέχρι 1 μέτρο για 30 λεπτά για να αποσπάσουν υψηλή βαθμολογία. Για να το πετύχουν, έχουν προσχωρήσει σε μονωτικά υλικά για θύρες και πλήκτρα καθώς και διαφορετικές συγκολλητικές ουσίες που δεν θα επηρεάζονται από την έκθεση στο νερό.   

Οι κατασκευαστές έχουν επίσης αφαιρέσει θύρες και πλήκτρα για να κάνουν τις συσκευές τους πιο ανθεκτικές στο νερό. Όλα αυτά τα βήματα αποτελούν μια μεγάλη αλλαγή. Επειδή τα τηλέφωνά μας έχουν υπάρξει ευαίσθητα στη θραύση, μια ολόκληρη βιομηχανία επισκευών έχει αναδειχθεί για να διορθώσει αυτά τα θέματα. Αυτές οι εταιρίες έχουν κατασκευάσει μικρές αυτοκρατορίες που εξαρτώνται από το πόσο συχνά ρίχνουμε, ραγίζουμε και προκαλούμε βλάβες στα τηλέφωνά μας.   

Κάτι άλλο που φέρνει αυτή η πρόοδος, είναι η τιμή, καθώς τίποτα από τα παραπάνω δεν έρχεται χωρίς αλλαγή στο κόστος. Δεδομένου ότι τα τηλέφωνα χρησιμοποιούν περισσότερα υλικά υψηλής ποιότητας και πιο έξυπνο σχεδιασμό για να είναι πιο ανθεκτικά στις ζημιές, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτά θα αυξήσουν την τιμή αυτών των συσκευών. Βέβαια αυτό σημαίνει και οικονομία την ίδια στιγμή γιατί ένα πιο γερό τηλέφωνο, ακόμη και αν είναι πιο ακριβό, σημαίνει πως θα είναι μαζί σας για πολύ περισσότερα χρόνια. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου