Νέα συσκευή εντοπισμού παιδιού που πνίγεται

Ισραηλινή νεοφυής εταιρία ανέπτυξε μια συσκευή που αξιοποιώντας την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (AI) μπορεί να εντοπίσει ένα παιδί που πνίγεται σε μια πισίνα, όπως μετάδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.





Η συσκευή, που ονομάστηκε Coral Manta, τοποθετείται στην πισίνα και μπορεί να εντοπίσει αντικείμενα που βρίσκονται κάτω από το νερό και δεν κινούνται για περισσότερο από 15 δευτερόλεπτα, εξηγεί δημοσίευμα της εφημερίδας Yedioth Ahronoth.

Όταν το σώμα ενός παιδιού παραμείνει κάτω από το νερό για περισσότερο από 15 δευτερόλεπτα, η συσκευή εκπέμπει έναν χαρακτηριστικό ήχο. Ακόμα και αυτοί που βρίσκονται μέσα στο σπίτι μπορούν να ακούσουν το συναγερμό αυτό και να σπεύσουν να σώσουν το θύμα.

Η συσκευή έχει πάρει το όνομά της από την Κόραλ Σέρι, μια 11χρονη Ισραηλινή που πνίγηκε πριν από 4 χρόνια σε μια ιδιωτική πισίνα στον οικισμό της Σαβιόν στο κεντρικό Ισραήλ.

Η συσκευή, που κοστίζει περίπου 1.500 δολάρια, αναπτύχθηκε από τον Άιλ Γκολάν, έναν επιχειρηματία στην πόλη Ζιχρόν Γιαακόβ στο βόρειο Ισραήλ, μαζί με την Ταμάρ Αβραχάμ από το Ισραηλινό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Technion στη βόρεια πόλη της Χάιφα.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου