Η κλιματική αλλαγή μειώνει τους τυφώνες (video)

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Αμερικανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (NOAA) η κλιματική αλλαγή θα φέρει τελικά λιγότερους τυφώνες κόντρα σε προβλέψεις κάποιων ειδικών.






Νεότερα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα στις 9 Αυγούστου 2018 από την Επίσημη Αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία τον NOAA και το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ, με επίσημη ανακοίνωση τους, κάνουν λόγο για για πιθανότητες εμφάνισης τυφώνων 60% κάτω από τον προβλεπόμενο μέσο όρο, όταν κατά μέσο όρο εκδηλώνονται τέσσερις καταιγίδες και δύο τυφώνες, σύμφωνα με τη μελέτη που έγινε .



Υπήρξε ανατροπή των προβλέψεων που είχαν ανακοινωθεί τον Μάιο και για το θέμα αυτό ο παρουσιαστής καιρού Al Roker του καναλιού ΝΒC , ανέφερε.


"Υπάρχουν δύο λόγοι για αυτό. "Οι πάγοι που λιώνουν λόγω της κλιματικής αλλαγής, προκαλούν χαμηλότερες τις θερμοκρασίες της θάλασσας στην περιοχή του Ατλαντικού, κοντά στους τροπικούς κι έτσι τελικά οι θάλασσες θα είναι πιό κρύες από το μέσο όρο. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα όλος αυτός ο πάγος, που προστίθεται στον Ατλαντικό, να διατηρήσει τα πράγματα πιό δροσερά και το αναπτυσσόμενο Ελ Νίνο μπορεί στην πραγματικότητα τελικά να εξασθενήσει τις καταιγίδες, καθώς αυτές θα βγαίνουν από την ακτή της Αφρικής" .



Αυτά τα νέα έρχονται να δώσουν μια άλλη διάσταση στις επανειλημμένες "προβλέψεις" του Τύπου, αλλά και ορισμένων "ειδικών" ότι οι εποχές των τυφώνων θα γίνουν ολοένα περισσότερες και χειρότερες λόγω της κλιματικής αλλαγής. Τόσο γρήγορα, μέσα στο 2018, έρχεται η ανακοίνωση από τον επίσημο φορέα των ΗΠΑ, για να εκτιμήσει οτι υπάρχουν τελικώς περισσότερες πιθανότητες για να συμβεί ακριβώς το αντίθετο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου