Προβιοτικά στα κόπρανα μωρών καταπολεμούν ασθένειες

Eπιστήμονες στην Αμερική, πήραν 34 λερωμένες πάνες και τις χρησιμοποίησαν σε έρευνα που είχε στόχο να αποδείξει ότι τα κακά των μωρών κάνουν καλό στην υγεία. Για την ακρίβεια, αποδείχθηκε πως διαθέτουν προβιοτικά που μπορούν να "καταπολεμήσουν πλήθος ασθενειών".



Μελετητές στο Wake Forest, της North Calorina έχουν πια στοιχεία που αποδεικύνουν ότι "κοκτέιλ" προβιοτικών που σχηματίζουν βακτήρια του εντέρου -τα οποία βρίσκονται στα κόπρανα μωρών- μπορούν να βελτιώσουν γενικά την υγεία μας και να βοηθήσουν στην απώλεια κιλών. "Τα μωρά συνήθως είναι αρκετά υγιή και δεν υποφέρουν από ασθένειες που εμφανίζονται σε μεγαλύτερες ηλικίες, όπως ο διαβήτης και ο καρκίνος. Και φυσικά, τα κόπρανα τους είναι άμεσα διαθέσιμα", δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, Dr. Harion Yadav, πριν καταλήξει στο ότι "έχουμε βάσιμα στοιχεία ότι μπορούν να βοηθήσουν στη μάχη με διάφορες ασθένειες. Τα ποντίκια στα οποία έγιναν οι σχετικές δοκιμές, εμφάνισαν πιο ανθεκτικό ανοσοποιητικό σύστημα".

Ο γιατρός θύμισε ότι "στους ανθρώπους που υποφέρουν από φούσκωμα ή πρόβλημα στην πέψη, συστήνουμε να τρώνε τρόφημα που περιέχουν προβιοτικά, τα οποία προκαλούν "ζύμωση"-όπως αυτά που υπάρχουν στο γιαούρτι ή το ξινολάχανο". Διευκρίνισε ότι τα προβιοτικά είναι ζωντανά βακτήρια και μύκητες "τα οποία συχνά περιγράφονται ως "καλά" και "φιλικά", αλλά δεν έχει αποδειχθεί πως βελτιώνουν κάτι. Κάτι που όπως τονίζει ο Dr. Harion Yadav ισχύει για τα κόπρανα των μωρών. Το όλο θέμα άνηκε σε δραστηριότητες που είχαν ως στόχο να αποδείξουν το ρόλο της καλής λειτουργίας του εντέρου, στον ανθρώπινο οργανισμό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου