Θάνατος σε 3000 ταράνδους προς αποκατάσταση της οικολογικής ισορροπίας


Περίπου 3000 τάρανδοι θα θανατωθούν σε νησί κοντά στην Ανταρκτική για να σταματήσει η καταστροφή που προκαλούν στο φυσικό περιβάλλον.


Τι κάνουν οι τάρανδοι στο νότιο Ημισφαίριο; Τους έφεραν στην περιοχή Νορβηγοί φαλαινοθήρες ως πηγή τροφής.

Για την επιχείρηση μεταφέρθηκαν στο νότιο Ατλαντικό, στα  υπό βρετανική διοίκηση νησιά της Νότιας Γεωργίας και των Νότιων Νήσων Σάντουιτς, 16 σκληροτράχηλοι Λάπωνες οι οποίοι θα περικυκλώσουν και θα σκοτώσουν τους ταράνδους.

Τα ζώα που είναι ξενικά στην περιοχή, έχουν ρημάξει την τοπική χλωρίδα, προκαλώντας διάβρωση του εδάφους και απειλούν με την καταστροφική τους δράση την επιβίωση των ενδημικών βασιλικών πιγκουίνων, αλλά και πτηνών αφού χαλάνε τις φωλιές τους.

Οι περισσότεροι θα θανατωθούν με πιστόλι για μπουλόνια, με βολή στο κεφάλι, ενώ όσοι τάρανδοι δεν περικυκλωθούν από τον φράχτη που θα στηθεί θα χτυπηθούν με τουφέκια.


Ποντίκια και ασιατικοί κυπρίνοι

Καταστροφική δράση ως ξενικά είδη δεν αναπτύσσουν μόνο οι τάρανδοι στο νότιο Ημισφαίριο, αλλά και οι λαγοί στην Αυστραλία, οι ασιατικοί κυπρίνοι στα ποτάμια της βόρειας Αμερικής και τα ποντίκια πάλι στη Νότιο Γεωργία.

Το κρέας των ταράνδων θα μεταφερθεί στα νησιά Φόκλαντ όπου θα πωληθεί στον τοπικό πληθυσμό των 3000 ατόμων και σε επιβάτες κρουαζιερόπλοιων που αγκυροβολούν εκεί.

Πηγή