Αποτελεσματική η άσκηση κατά της ημικρανίας


Οι άνθρωποι που υποφέρουν από ημικρανίες, γνωρίζουν τον έντονο πόνο αλλά και τις παρενέργειες που τις συνοδεύουν (κούραση, ναυτία, ευαισθησία στο φως).






Για πολλούς, η καλύτερη λύση για να αποφύγουν τον πόνο μιας ημικρανίας, είναι η καταφυγή σε κάποιo φαρμακευτικό προϊόν.

Υπάρχουν ωστόσο και κάποιες εναλλακτικές μέθοδοι που μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τον πόνο χωρίς την χρήση ουσιών, καθώς και να εμποδίσουν την εμφάνιση μιας ημικρανίας στην αρχή της.

Σε μελέτη, ανακαλύφθηκε ότι η άσκηση καθώς και οι τεχνικές χαλάρωσης είναι εξίσου αποτελεσματικές κατά της ημικρανίας όπως κάποια φαρμακευτική αγωγή .

Οι ερευνητές μελέτησαν 91 άτομα με ημικρανίες, χωρίζοντάς τα σε 3 ομάδες: η μια ομάδα έκανε στατικό ποδήλατο για 40 λεπτά επί τρεις φορές την εβδομάδα, η δεύτερη χρησιμοποίησε τεχνικές χαλάρωσης και στην τρίτη ομάδα χορηγήθηκε τοπιραμάτη (  ουσία που χρησημοποιείτα για την καταπολέμηση της ημικρανίας).

Μετά από τρεις μήνες η έρευνα έδειξε ότι και οι τρεις ομάδες παρουσίασαν παρόμοια μείωση στην συχνότητα των ημικρανιών, αποδεικνύοντας έτσι την ευεργετική δράση της άσκησης κατά του πόνου της ημικρανίας.

Πηγή