Μυστηριώδες αντικείμενο στην επιφάνεια του Ηλίου (Vid)

Ένα τηλεσκόπιο της NASA κατέγραψε ένα άγνωστο και σκοτεινό αντικείμενο να κινείται σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο, τη περασμένη Δευτέρα.





Η μαύρη σφαίρα, η οποία μοιάζει με το Death Star από το Star Wars και έχει το μέγεθος πλανήτη, συνελήφθη στο φακό του «Solar Dynamics Observatory» της NASA και ο σχολιασμός του γίνεται από ένα χρήστη του YouTube, ο οποίος έδωσε τη δική του εξήγηση για τον μυστηριώδη επισκέπτη.

Φυσικά, η διαστημική υπηρεσία δίνει μια πιο καθησυχαστική εξήγηση. Δεν πρόκειται για επισκέπτη από άλλο ηλιακό σύστημα ή για πλανήτη που γεννήθηκε στην επιφάνεια του Ήλιου, όπως ισχυρίζονται αρκετοί. Αν’ αυτού, πρόκειται για μια ηλιακή «προβολή», ένα φαινόμενο που πηγάζει από τα έγκατα του πλανήτη και αναπτύσσεται σταδιακά κατά τη διάρκεια της ημέρας, και μπορεί να επεκταθεί σε εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα στο διάστημα. Ωστόσο, οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη εξακριβώσει τα αίτια του φαινομένου.

«Τα σκοτεινά σημεία που εντοπίζονται στη σφαίρα αποτελούν δροσερότερη ύλη σε σχέση με την υπέρθερμη επιφάνεια του Ήλιου», τονίζει ο ηλιακός αστροφυσικός στο Goddard Space Flight Centre της NASA, C. Alex Young.



Πηγή