10 παιδιά μεγαλοφυίες

Τα περισσότερα παιδιά μαθαίνουν μόνο ανάγνωση και γραφή στην ηλικία των 6 ή 7. Τα παιδιά "μεγαλοφυίες" σε αυτή την λίστα ήταν απασχολημένα κάνοντας διάφορα πράγματα, όπως τη σύνθεση συμφωνιών ή την ανακάλυψη νέων μαθηματικών θεωρήματων.



Αυτός ο κατάλογος παρουσιάζει δέκα παιδία θαύματα που ήταν αληθινές ιδιοφυΐες ο καθένας στον κλάδο του και το έδειξαν αυτό σε πολύ νεαρή ηλικία.

10. Willie Mosconi – Μπιλιάρδο






Ο William Joseph Mosconi ήταν Αμερικανός επαγγελματίας παίκτης Μπιλιάρδου, ο οποίος ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1919, όταν ήταν μόλις 6. Ο πατέρας του παρατήρησε τις καταπληκτικες του ικανότητές σε πολύ νεαρή ηλικία και άρχισε να τον προπονει. Σύντομα ο William ήταν σε θέση να κερδίσει πολλούς έμπειρους παίκτες, ακόμα κι αν έπρεπε να παταει σε ενα κουτι για να φτανει το τραπεζι. Στην ηλικία των 6 είχε έναν αγώνα με τον τοτε παγκόσμιο πρωταθλητή, Ralph Greenleaf, ο οποίος τελικά κέρδισε, αλλά δυσκολευτηκε πολυ να κερδισει το νεαρό παιδί-θαύμα. Το γεγονός αυτό σηματοδότησε την αρχή μιας μοναδικής επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

9. Frederic Chopin – Μουσική




Γεννήθηκε την 1η Μαρτίου 1810 στη χωριό Zelazowa Wola στην Πολωνία. Στη Βαρσοβία είχε ονομαστεί ως παιδί-θαύμα και ως «δεύτερος Μότσαρτ" για τις κανονικότητες του στο πιάνο και στην ικανότητα σύνθεσης, για την οποία ο συνθέτης Robert Schumann συνεχάρη τον ταλαντούχο πιανίστα: "Βγάλτε τα καπελά σας, κύριοι, μια ιδιοφυΐα".

Στην ηλικία των επτά ετών άρχισε μαθήματα πιάνου με την Πολωνό δεξιοτέχνη Wojciech Zywny και έπαιξε σε μια δημόσια συναυλία πριν γίνει εννέα. Έγραψε τότε μια ωδή για τον Ρώσο Μέγα Δούκα Constantine, ο οποίος όχι μόνο δέχτηκε την αφιέρωση, αλλά στηρίχτηκε από το έργο του για στρατιωτική μπάντα.

Λόγω της πολιτικής κατάστασης στην Πολωνία, εγκατέλειψε τη χώρα του για τη Γαλλία στην ηλικία των είκοσι. Δεν επέστρεψε ποτέ στην Πολωνία, αλλά μετά το θάνατό του η αδελφή του Ludwika πήρε την καρδιά του στην Πολωνία - σύμφωνα με την τελευταία επιθυμια του, όπου είχε τοποθετηθεί μέσα σε ένα πυλώνα της Εκκλησίας Τιμίου Σταυρού στην οδό Krakowskie Przedmiescie.

8. Sufiah Yusof - Μαθηματικά




Η Sufiah Yusof έγινε πρωτοσέλιδο το 1997 όταν, σε ηλικία 13 ετών, εισήλθε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για να σπουδάσει μαθηματικά. Το 2001, ξεπέρασε το επίπεδο του φοιτητή στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αφού είχε λάβει το χαρτι της τελικής εξέτασης για το ακαδημαϊκό έτος και βρέθηκε να εργάζεται ως σερβιτόρα σε ένα internet cafe δύο εβδομάδες αργότερα. Παντρεύτηκε έναν δικηγόρο, στη συνέχεια, από την Οξφόρδη, αν και ο γάμος τελείωσε μετά από μόλις 13 μήνες.

Τον Μάρτιο του 2008, διαπιστώθηκε ότι μετά από πολλά σκαμπανεβάσματα στη ζωή της, εργαζόταν ως πόρνη. Ένας από τους φίλους της περιγράφει την αλλαγή της τύχης της ως «απεγνωσμένα σπαρακτική", προσθέτοντας ότι «το δώρο της [για τα μαθηματικά] είναι πραγματικά μια κατάρα». Τώρα είναι μια κοινωνικός λειτουργός.

7. John von Neumann - Μαθηματικά




Ο John von Neumann ήταν ένα παιδί θαύμα στα μαθηματικά. Ο John συνέβαλe στη φυσική, τα μαθηματικά, την οικονομία, την τοπολογία, την στατιστική και σε πολλά άλλα. Ο John von Neumann ήταν ένα εξαιρετικό παιδί-θαύμα που θα μπορούσε να διαιρέσει έναν αριθμό με 8 ψηφία στο μυαλό του όταν ήταν μόλις έξι χρονών.

6. Jean Francois Champollion – Γλωσσολογία




Ο Jean Champollion ήταν μια γλωσσική μεγαλοφυΐα, ο οποίος μίλησε και διέπρεψε σε δεκάδες γλώσσες σε πολύ νεαρή ηλικία. Από την ηλικία των 16 ετών είχε διαπρέψει ήδη σε μια ντουζίνα γλωσσών. Μερικά χρόνια αργότερα μπορούσε να μιλήσει λατινικά, ελληνικά, εβραϊκά, Αμαρικά, σανσκριτικά, αβεστανικα, Παχλαβί, αραβικά, Συρίακα, Χαλδαίων, περσικά, Αιθιοπικά και κινέζικα. Είναι επίσης γνωστός για την αποκρυπτογράφηση αιγυπτιακών ιερογλυφικών από την περίφημη Στηλη της Rossetta το 1822.

5. Carl Friedrich Gauss – Μαθηματικά




Αυτό το μοναδικό παιδί-θαύμα είχε εξαιρετικές δεξιότητες στα μαθηματικά. Ολοκλήρωσε τα έργα του, όταν ήταν μόνο ένας έφηβος. Ο Gauss ολοκλήρωσε το μεγαλύτερο έργο του σε ηλικία 21 ετών το 1798, το οποίο ονομαζόταν Disquisitiones Aritmeticae. Το έργο αυτό ήταν απαραίτητο για την εδραίωση του στη θεωρία των αριθμών ως μια πειθαρχία. Πολλοί τον αποκαλούν ο πρίγκιπας των μαθηματικών ή ο μεγαλύτερος μαθηματικός όλων των εποχών.

4. Blaise Pascal – Μαθηματικά




Ένα παιδί-θαύμα των μαθηματικών, που εκπαιδεύτηκε από τον πατέρα του. Παλαιότερη δουλειά του Pascal ήταν στις φυσικές και εφαρμοσμένες επιστήμες, όπου έκανε σημαντικές συνεισφορές για την κατασκευή των μηχανικών υπολογιστών, τη μελέτη των ρευστών, και διευκρίνισε τις έννοιες της πίεσης και κενού γενικεύοντας το έργο του Evangelista Torricelli.

Προς τιμήν των εισφορών του το όνομά του έχει δοθεί στη μονάδα πίεσης SI, σε μια γλώσσα προγραμματισμού και ένα επιστημονικό δίκαιο (νόμος του Pascal). Σε ηλικία περίπου 11 χρονών άρχισε να γράφει επιστημονικές εργασίες καθώς και έγγραφα σχετικά με το θέμα της υπεράσπισης της επιστημονικής μεθόδου, και έγραψε μια σημαντική πραγματεία σχετικά με το θέμα της προβολικής γεωμετρίας στην ηλικία των δεκαέξι.

3. Askrit Jaswal – Ιατρική




Akrit Jaswal, ο οποίος ξεκίνησε την ανάγνωση του Σαίξπηρ στην ηλικία των 5 ετών, ήταν μόλις 7 ετών, όταν έκανε εγχείρηση για πρώτη φορά, χειρουργώντας τα χέρια ενός νεαρού θύματος με έγκαυματα. Ο Akrit δεν ήταν γιατρός, αλλά θεωρήθηκε μια ιατρική ιδιοφυΐα. Στα 17 του έτη, ο Akrit άρχισε να εργάζεται για ένα διδακτορικό στην εφαρμοσμένη χημεία. Ο Askrit Jaswal ψάχνει τώρα για μια θεραπεία για τον καρκίνο. Σκληρός προορισμός. Αν και έχει πολλά χρόνια μπροστά του.

2. William James Sidis – Μαθηματικά




Αν και ο ακριβής δείκτης νοημοσύνης του δεν είναι γνωστός πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι το IQ σκορ του Γουίλιαμ θα είναι κάπου γύρω στους 250 - 300. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό αριθμό, γιατί ο μέσος όρος IQ είναι περίπου 100, ενώ πολλες διάσημες ιδιοφυΐες είχαν σκορ νοημοσύνης περίπου 160 - 220. Ο William Sidis γεννήθηκε το 1898 και σε πολύ νεαρή ηλικία έδειξε τις μοναδικές ικανότητες του. Ήταν μια μαθηματική ιδιοφυΐα, καθώς και μια γλωσσική ιδιοφυΐα που εισήλθε το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ σε ηλικία 11 ετών.

Δυστυχώς, αργότερα στη ζωή του δεν ήταν ευτυχισμένος. Φυλακίστηκε σε ενα σοσιαλιστικό συλλαλητήριο κατά του πολέμου το 1919. Έχασε την αγάπη της ζωής του, σταμάτησε την ακαδημαϊκή του καριέρα και πέθανε στην ηλικία των 46.

1. Wolgang Amadeus Mozart – Music




Πολλοί θεωρούν ότι ο Μότσαρτ είναι ο μεγαλύτερος συνθέτης όλων των εποχών. Ήταν ένα παιδί θαύμα, που έγραψε την πρώτη του συμφωνία σε ηλικία οκτώ ετών, στη συνέχεια εξελίχθηκε σε έναν παραγωγικό ενήλικο, ο οποίος έγραψε πάνω από 600 μουσικά κομμάτια. Ανάμεσα στα πιο διάσημα έργα του είναι Eine kleine Nachtmusik (A Little Night Music, 1787) και οι όπερες Don Giovanni (1787) και Die Zauberflote (Ο Μαγικός Αυλός, 1791). Ο Μότσαρτ πέθανε από μυστηριώδη πυρετό στην ηλικία των 35.