Τα φρούτα και λαχανικά μας κάνουν πιο ελκυστικούς

Εάν το γεγονός ότι είναι θρεπτικά δεν είναι αρκετό για να τρώει κανείς περισσότερα φρούτα και λαχανικά, οι ειδικοί ανακάλυψαν ακόμα μία "θαυματουργή" ιδιότητά τους, που θα μας κάνει να το ξανασκεφτούμε.






Σύμφωνα με την Daily Mail, ερευνητές από το πανεπιστήμιο St. Andrews, παρακολούθησαν την κατανάλωση τροφίμων από 35 ανθρώπους, τους οποίους φωτογράφιζαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα καθ' όλη τη διάρκεια της έρευνας.

Αυτό που συμπέραναν, είναι ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν περισσότερα φρούτα, έγιναν πιο ελκυστικοί και πιο υγιείς, μέσα σε διάστημα μόλις έξι εβδομάδων.



Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε καροτενοειδή, τα οποία προστατεύουν τα κύτταρα, από τη φθορά που προκαλούν η ρύπανση και η υπεριώδης ακτινοβολία, ενώ μπορούν να προστατεύσουν και από ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου.

Ήταν ήδη γνωστό, ότι η υπερβολική κατανάλωση ορισμένων λαχανικών, όπως καρότα, θα μπορούσε να κάνει το δέρμα πιο πορτοκαλί.

Ωστόσο, αυτό που δεν ήταν γνωστό, είναι ότι μια μικρή αύξηση σε αυτές τις κόκκινες και κίτρινες χρωστικές ουσίες στο δέρμα, θα μπορούσε να είναι αισθητή από τους άλλους και να είναι στην πραγματικότητα ελκυστικό.



Οι ερευνητές ανακάλυψαν, ότι όσοι αύξησαν την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, "είδαν" και αύξηση της ερυθρότητας του δέρματός τους, με τις κίτρινες και κόκκινες αποχρώσεις να συνδέονται με τα επίπεδα καροτενοειδών στο δέρμα.

Αυτά που πιστεύεται ότι έχουν την πιο δραματική επίδραση στο δέρμα, είναι το λυκοπένιο που περιέχεται στις ντομάτες και τις κόκκινες πιπεριές και το β-καροτένιο, που βρέθηκε στα καρότα και το μπρόκολο, το σκουός και το σπανάκι.

Πηγή