Πώς να γίνετε εξυπνότεροι

Πολλοί άνθρωποι ίσως και εσείς έχετε αναρωτηθεί αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη φόρμουλα για να αυξηθεί η ευφυΐα σας. Σας παραθέτουμε μερικούς επιστημονικά επιβεβαιωμένους τρόπους για να τα καταφέρετε.

1. Παρακολουθήστε λιγότερη τηλεόραση 


Η τηλεόραση είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να αφήσετε το μυαλό να αδρανοποιηθεί. Ενώ μπορεί να υπάρξει πλούτος γνώσεων που διατίθενται στην τηλεόραση, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να πάρετε τις πληροφορίες. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να απαλλαγούμε εντελώς από τηλεόραση για να γίνουμε πιο έξυπνοι, απλά να περικόψουμε το χρόνο που ξοδεύομε σε αυτή.

2. Άσκηση 
Εκτός από όλα τα άλλα οφέλη για την υγεία και την ομορφιά σας η άσκηση θα σας βοηθήσει να γίνετε πιο έξυπνοι. Θα έχετε καλύτερη συγκέντρωση και ενέργεια.

3. Ανάγνωση 


Η ανάγνωση είναι το κλειδί για τη μάθηση. Αντί ακριβώς να διαβάζετε τα άχρηστα κουτσομπολιά, επιλέξτε ένα κλασικό μυθιστόρημα, ένα παλιό Σαίξπηρ ή ένα βιβλίο για ένα θέμα που σας ενδιαφέρει.

4. Περισσότερος ύπνος 
Όλοι χρειαζόμαστε περισσότερο ύπνο. Δυστυχώς, αυτό δεν σημαίνει ότι για να γίνει πιο έξυπνοι, απλά, θα σας βοηθήσει να συγκεντρωθείτε και να λάβετε περισσότερες πληροφορίες στη διάρκεια της ημέρας.

5. Επιστροφή στο σχολείο 


Ένας προφανής τρόπος για να γίνετε έξυπνες είναι να πάτε πίσω στο σχολείο. Είτε θα πρέπει να ξεκινήσετε για το πτυχίο σας ή να τελειώσετε το μεταπτυχιακό σας, θα σας δοθεί τόση γνώση.

6. Τρέχουσες ειδήσεις 


Ενημερωθείτε για τα τρέχοντα γεγονότα και τα πράγματα που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο και στη χώρα σας. Αυτό σας δίνει θέματα για να συζητήσετε με άλλους ανθρώπους.

7. Κατασκευάστε λεξιλόγιο 


Οι λέξεις είναι διασκέδαση. Για να οικοδομήσετε το λεξιλόγιό σας και να μάθετε νέες λέξεις, μπορείτε να δείτε τις λέξεις στο λεξικό σας ή να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε ένα ημερολόγιο-λεξιλόγιο που θα σας δίνει μια νέα λέξη κάθε μέρα. Μάθετε την έννοια της λέξης και προσπαθήστε να το χρησιμοποιήσετε σωστά στη συνομιλία.

8. Υγιεινή Διατροφή 


Τα υγιή τρόφιμα ενισχύσουν την λειτουργία του εγκεφάλου. Έχοντας μια καλή και ισορροπημένη διατροφή, χωρίς να παραλείπουμε γεύματα, θα βοηθήσει να γίνουμε πιο έξυπνοι και πιο υγιείς.

Πηγή