Τα 10 πιο παράξενα πετούμενα ζώα

Νομίζατε ότι μόνο τα πουλιά και μερικά έντομα μπορούν να πετάξουν; Παρακάτω θα δείτε 10 είδη ζώων που δε θα φανταζόσασταν ποτέ ότι μπορούν να “βγάλουν φτερά”.









10. Ιπτάμενοι σκίουροι




Οι ιπτάμενοι σκίουροι είναι τα πιο γνωστά απ’ τα περίεργα αυτά ζώα λόγω της εμφάνισης τους σε διάφορα κινούμενα σχέδια. Αυτοί οι σκίουροι κατέχουν το παγκόσμιο ρεκόρ ως τα ζώα που φτάνουν έως και τα 88 μέτρα πηδώντας απ’ το ένα δέντρο στο άλλο.

9. Ιπτάμενο Μαρσιποφόρο Ζώο Της Αυστραλίας (Petaurus Breviceps ή Sugar Glider)




Αν δεν έχετε την παραμικρή ιδέα τι είναι αυτό το ζώο δεν είστε οι μόνοι. Ζει στην Αυστραλία και μπορούν να “πετάξουν” έως και 45 μέτρα.

8. Ιπτάμενος Κερκοπίθικος


















Θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι μια ένωση πιθήκου και νυχτερίδας λόγω της ομοιότητας του με νυχτερίδα και του ότι γενετικά είναι το πιο κοντινό ζώο σε πίθηκο. Αυτό το ζώο μπορεί να φτάσει τα 980 μέτρα στον αέρα χωρίς να χάσει σχεδόν καθόλου ύψος.

7. Ιπτάμενη Σαύρα





Πρόκειται για την σαύρα από την Ινδονησία γένους draco που όπως φαντάζεστε σημαίνει δράκος. Αυτή λοιπόν η σαύρα έχει ένα είδος φτερών που ανοίγουν από τα πλευρά της και της επιτρέπουν να πραγματοποιήσει πτήση έως και 9 μέτρων.


6. Ιπτάμενο Φίδι






Αν είστε απ’ αυτούς που φοβούνται τα φίδια τότε δε χαρήκατε και πολύ που μάθετε ότι υπάρχει ένα είδος που μπορεί να πετάξει, έστω και για λίγα μέτρα. Αλλά μην ανησυχείτε, τουλάχιστον δεν είναι δηλητηριώδη.


5. Ιπτάμενος Βάτραχος














Οι ιπτάμενοι βάτραχοι πηδάνε απ’ το ένα δέντρο στο άλλο για να αποφύγουν τα αρπακτικά που προσπαθούν να τα φάνε και προσγειώνονται με έναν τρόπο που θυμίζει αλεξίπτωτο.

4. Αιωρούμενα Μυρμήγκια
























Εντάξει, όλοι ξέρουμε τα μυρμήγκια που έχουν φτερά και μπορούν να πετάξουν κανονικά, άρα τι το σπουδαίο έχουν τα αιωρούμενα μυρμήγκια; Αυτά τα μυρμήγκια, λοιπόν, όταν πέφτουν από ένα δέντρο επεκτείνουν τα πόδια και το κεφάλι τους σχηματίζοντας το γράμμα ” J ” έτσι ώστε να μειώσουν τη γωνία πτώσης και να προσγειωθούν σε ένα χαμηλότερο κλαδί του δέντρου ή ακόμα και σε ένα άλλο δέντρο επειδή στο έδαφος υπάρχουν άλλα ζώα που θέλουν να τα φάνε.


3. Ιπτάμενα Ψάρια


















Αυτό το ψάρι κουνάει την ουρά του 70 φορές το δευτερόλεπτο και εκτοξεύει τον εαυτό του πάνω απ’ το νερό έως και 400 μέτρα σε μήκος και 6 μέτρα σε ύψος σε ταχύτητα 67 χιλιομέτρων την ώρα. Το αστείο αλλά και μοιραίο είναι ότι μερικές φορές προσγειώνονται άθελά τους σε βάρκες ψαράδων.


2. Ιπτάμενο Σαλάχι




















Είναι 5 μέτρα σε μήκος , ζυγίζει 1 τόνο και μπορεί να εκτοξεύσει τον εαυτό του 2 μέτρα πάνω απ’ το νερό της θάλασσας.


1. Ιπτάμενο Καλαμάρι

















Είναι ένα απ’ τα ιπτάμενα θαλασσινά που εκτοξεύουν τον εαυτό τους πάνω απ’ το νερό και μερικές φορές προσγειώνονται σε βάρκες ψαράδων (όπως αναφέραμε και παραπάνω) όμως το πώς τα καλαμάρια μπορούν και πετάνε για πολύ ώρα πάνω απ’ τη στάθμη της θάλασσας παραμένει μυστήριο ακόμα και σήμερα.