Οι θεραπευτικές ιδιότητες της κανέλας

Την κανέλα την αγαπάμε για τη μυρωδιά της, τη γεύση της και τώρα θα την αγαπήσουμε για τις θεραπευτικές της ιδιότητες.Η κανέλα σύμφωνα με μελέτες έχει αντισηπτική, χωνευτική, τονωτική και αιμοστατική δράση αλλά ταυτόχρονα έχει καταπραϋντικές ιδιότητες και κάνει θαύματα στους πόνους της περιόδου.

Φτιάχνοντας ένα ρόφημα κανέλας, αντιμετωπίζετε αποτελεσματικά και άμεσα τους πόνους της περιόδου, τον πονοκέφαλο, το κρυολόγημα, τον πονόδοντο, τη δυσπεψία ακόμα και τη δερματίτιδα.Η συνταγή είναι απλή αλλά θαυματουργή


ΠΟΝΟΙ ΠΕΡΙΟΔΟΥ/ΔΥΣΠΕΨΙΑ/ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ/ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ: Βράστε για 20 λεπτά περίπου 1 ξυλαράκι κανέλας με 1 κουταλιά του γλυκού μέλι και νερό (η ποσότητα του νερού να μην ξεπερνάει τη μία κούπα).

ΠΟΝΟΔΟΝΤΟΣ: Κάντε μια πάστα από ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη και πέντε κουταλάκια του γλυκού μέλι και απλώστε την στο δόντι που σας πονάει.

ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ: Αν έχετε δερματίτιδα ή σας έχει τσιμπήσει κάποιο έντομο, αλείψτε λίγη σκόνη κανέλας στο συγκεκριμένο σημείο και θα ανακουφιστείτε άμεσα.

Πηγή