Τρίχρονος κυοφορεί τον δίδυμο αδερφό του (Vid)

Μία εξαιρετικά δύσκολη επέμβαση ετοιμάζονται να κάνουν γιατροί από το Περού αφού ένας τρίχρονο αγόρι κυοφορεί τον δίδυμο αδελφό του. Τα «παρασιτικά δίδυμα» είναι μία περίεργη μετάλλαξη η οποία είναι εξαιρετικά σπάνια.

Σε αυτήν την περίπτωση το ένα δίδυμο δεν αναπτύσσεται πλήρως και προκαλεί συνεχόμενα προβλήματα στο επιζών δίδυμο. Μ’ αυτό το τρόπο το ένα δίδυμο λειτουργεί ως παράσιτο για το άλλο. Σε ορισμένες περιπτώσεις το παρασιτικό δίδυμο γίνεται ένα σχεδόν απαράλλαχτο κομμάτι του άλλου, και σε άλλες χρειάζεται ιατρική συνδρομή.

Ο γιατρός Κάρλος Αστοκόντορ επικεφαλής της ομάδας που θα κάνει το χειρουργείο στο νοσοκομείο Las Mercedes θα προσπαθήσει να αφαιρέσει το «παρασιτικό δίδυμο» από το στομάχι του τρίχρονου αδερφού του.

Κανονικά το τρίχρονο αγόρι θα είχε αποκτήσει από την γέννα, ένα δίδυμο αδελφό, όμως το έμβρυο του δίδυμου αδελφού του, απορροφήθηκε κατά την κύηση από το έμβρυο του άλλου αγοριού, πριν ακόμα σχηματιστούν οι πνεύμονες, η καρδιά και ο εγκέφαλος.

Το «παρασιτικό δίδυμο» ζυγίζει περίπου 1 κιλό και έχει αναπτύξει σύμφωνα με τους γιατρούς μάτια, μαλλιά και κάποια κόκαλα.

Δείτε το βίντεο:Πηγή