Πού μπορείτε να προσφέρετε βοήθεια για τους πληγέντες από τις φωτιές στην Αττική & πού μπορούν να απευθύνονται για βοήθεια οι πληγέντες


Κύμα αλληλεγγύης απλώνεται από δήμους, φορείς, σωματεία, επαγγελματίες, μεμονωμένους πολίτες προς τους πληγέντες στις πυρκαγιές της Αττικής. Πληροφορίες και χρήσιμα τηλέφωνα για τους πληγέντες αλλά και για όσους επιθυμούν να προσφέρουν βοήθεια, χρήσιμοι σύνδεσμοι παρατίθενται στο τέλος του άρθρου.




Το σωματείο εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ έπειτα από επικοινωνία με τον δήμο Ραφήνας - Πικερμίου, συγκεντρώνει γάζες, betadine, fucidin, παιδικές πάνες, μωρομάντιλα, τρόφιμα μακράς συντηρήσεως (φρυγανιές, μπισκότα κ.α).

Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνει στο κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ (Αγράφων 3-5 Μαρούσι).

Ο δήμος Μαραθώνος ενημερώνει ότι συγκεντρώνονται τρόφιμα, νερά και είδη πρώτης ανάγκης στο δημοτικό κατάστημα της Νέας Μάκρης, επί της Λεωφόρου Μαραθώνος 104.

Στη Ραφήνα, αλυσίδα σουπερμάρκετ, καφετέριες προσφέρουν δωρεάν γεύματα και φαγητό. Στέγη μπορούν να βρουν όσοι έχουν ανάγκη στο δημαρχείο και πνευματικό κέντρο Ραφήνας. Επίσης, δωρεάν στέγη προσφέρουν ξενοδοχεία της περιοχής.

Για τους πληγέντες της πυρκαγιάς στην Κινέτα, παρέχουν βοήθεια το γραφείο δημάρχου Μεγαρέων, τα ΚΑΠΗ Μεγάρων και Κινέτας.

Έτοιμοι να συνδράμουν σε περίπτωση που χρειαστεί, σε ιατροφαρμακευτικό υλικό για την περίθαλψη των τραυματιών, δηλώνουν οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης.

Για τα αδέσποτα υπάρχουν ειδικές δομές που προσφέρουν βοήθεια, όπως στους Αγίους Θεοδώρους για τα αδέσποτα της Κινέτας.



Ενημέρωση για τη διανομή ειδών πρώτης ανάγκης στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές

Οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, εμφιαλωμένο νερό κ.ά.) στα θύματα των πυρκαγιών, μπορούν να απευθύνονται στην τηλεφωνική γραμμή 210-4819001 του Κέντρου Logistics της Περιφέρειας Αττικής ή στους οικείους Δήμους.

Ακολουθεί λίστα ειδών πρώτης ανάγκης:
  • Εμφιαλωμένα νερά
  • Χυμούς
  • Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση να είναι άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.)
  • Γάλατα μακράς διάρκειας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ
  • Σημείο συγκέντρωσης: Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής στην Εσπλανάδα – Πλατεία Νερού δίπλα στο Τάε Κβο Ντο του Φαληρικού.
Όπως αναφέρει η Περιφέρεια δεν χρειάζονται άλλα είδη ρουχισμού.


Πού μπορούν να απευθύνονται για βοήθεια οι πληγέντες

Οι πληγέντες από τις περιοχές που αφάνισε η πύρινη λαίλαπα μπορούν να απευθύνονται για βοήθεια:

-Το κεντρικό σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης στη Ραφήνα παρέχει νερό και φαγώσιμα.

-Στο κέντρο του Πικερμίου, οι καφετέριες EVEREST και Γρηγόρης Μικρογεύματα προσφέρουν δωρεάν νερό και φαγητό.

-Όποιος θέλει να δώσει αίμα για τους τραυματίες να μεταβεί στο Σισμανόγλειο.

-Το Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης με κυλικείο και σταθμό πρώτων βοηθειών ΑΝΟΙΧΤΟ.

-Λόγω της πυρκαγιάς συγκεντρώνονται τρόφιμα, νερά και ήδη πρώτης ανάγκης στο Δημοτικό Κατάστημα Νέας Μάκρης (Λεωφ. Μαραθώνος 104).

-Τα διόδια είναι δωρεάν.

-Για όσους βρίσκονται στην Κινέττα: Ανοιχτή αυλή στους Αγίους Θεόδωρους για αδέσποτα Κινέτας που κινδυνεύουν –αν δείτε ζώο κοντά στην πυρκαγιά μαζέψτε το και καλέστε 6975664142.

-Στέγη και περίθαλψη σε όσους έχουν ανάγκη στα ΚΑΠΗ Κινέτας και Μεγάρων.

-Στέγη στο Marathon Beach hotel Λεωφ. Ποσειδώνος 12, Μαραθώνας Νέα Μάκρη 2294 095022.

-Περίθαλψη ζώων στο 2108013302.

-Στέγη στο Δημαρχείο και το Πνευματικό κέντρο Ραφήνας.

-Γραμμή βοήθειας 108

-Δημοτικό κτήριο Νέας Μάκρης 22943-20582.

-Δωρεάν στέγη και φαγητό από το La Playa Marathon.

-Δωρεάν στέγη στο ξενοδοχείο Νηρέα-Νέα Μάκρη 2294091214.

-1ο και 2ο δημοτικό Αγίων Θεοδώρων προσφέρει στέγη μέχρι νεωτέρας.

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΗΜΟΙ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ. ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ  ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΔΗΓΙΕΣ. 

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικές οδηγίες για όσους θέλουν να βοηθήσουν τους πληγέντες των πυρκαγιών υλικά και χρηματικά. Περιλαμβάνει χρήσιμα τηλέφωνα, αριθμοί λογαριασμών, κέντρα φιλοξενίας, σίτισης, στέγασης, μετακίνηση, περίθαλψης ανθρώπων, δωρεάν επικοινωνία, κέντρα αιμοδοσίας, δήλωση αγνοουμένων και περίθαλψης ζώων.

Πληροφορίες και χρήσιμα τηλέφωνα για τους πληγέντες αλλά και για όσους επιθυμούν να προσφέρουν βοήθεια, μέσα από 11 ερωτοαπαντήσεις.

Πηγές: 1, 2, 3, 4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου