Το σεξουαλικώς μεταδιδόμενο βακτήριο που εξαπλώνεται επικίνδυνα

Ένα ελάχιστα γνωστό βακτήριο που μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε «υπερ-βακτήριο» αν δεν ληφθούν οι απαραίτητες προφυλάξεις, προειδοποιούν οι ειδικοί.    

Το Mycoplasma Genitalium (MG) είναι συχνά ασυμπτωματικό αλλά ορισμένες φορές ευθύνεται για φλεγμονές στα γεννητικά όργανα που οδηγούν αρκετές γυναίκες στη στειρότητα.    

Αν το MG δεν διαγνωστεί εγκαίρως και δεν αντιμετωπιστεί με την κατάλληλη αγωγή, γίνεται σταδιακά ανθεκτικό στα αντιβιοτικά.   

Για τον λόγο αυτό η Βρετανική Ένωση Σεξουαλικής Υγείας και HIV διοργανώνει σχετική καμπάνια συμβουλεύοντας τους πολίτες να χρησιμοποιούν ανελλιπώς προφυλακτικό όταν έρχονται σε επαφή με νέους ερωτικούς συντρόφους.   

Το βακτήριο προκαλεί φλεγμονές στην ουρήθρα των ανδρών, κάνοντας επίπονη διούρηση. Στις γυναίκες τα αντίστοιχα συμπτώματα συνοδεύονται από πόνο, πυρετό και ορισμένες φορές αιμορραγία.    

Κάνοντας σεξ χωρίς προφυλάξεις με κάποιον φορέα η μόλυνση είναι πολύ πιθανή ενώ η χρήση προφυλακτικού ρίχνει τις πιθανότητες στο ελάχιστο.   

Οι επιστήμονες είχαν ανακαλύψει το MG τη δεκαετία του 1980 στη Μεγάλη Βρετανία και εκτιμάται το 1% με 2% του πληθυσμού επηρεάζεται από την εξάπλωσή του.  

Αν και έχουν αναπτυχθεί διαγνωστικά τεστ, προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμα σε όλες τις κλινικές και οι γιατροί πρέπει να στέλνουν τα δείγματα προς εξέταση σε εξειδικευμένα κέντρα.    

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων το MG μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με τη χρήση αντιβιοτικών.  Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου