8 βασανιστήρια που κάνουμε καθημερινά στο σώμα μας

Χωρίς να το γνωρίζουμε, εφαρμόζουμε καθημερινά τουλάχιστον 4 από τις 8 συνήθειες που ακολουθούν, «προκαλώντας» βλάβες στο σώμα μας. 






Κοιμάστε πάρα πολύ

Το ιδανικό είναι να κοιμάστε από 7 έως 9 ώρες κάθε μέρα. Λιγότερες ώρες δεν αρκούν για να ξεκουραστείτε σωστά, ενώ περισσότερες είναι δυνατόν να προκαλέσουν την εμφάνιση διαβήτη ή παχυσαρκίας.


Πίνετε πάνω από 2 ποτά την ημέρα

Όπως έχει προκύψει από έρευνες, όσοι άντρες καταναλώνουν πάνω από 3-4 ποτήρια αλκοόλ την ημέρα διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου σε στόμα και λαιμό.
Παράλληλα, έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν κίρρωση του ήπατος και υπέρταση.


Βλέπετε πολλή τηλεόραση

Σχετικές έρευνες έχουν δείξει πως οι ενήλικες που περνούν περισσότερες από 11 ώρες την ημέρα καθισμένοι σε μια καρέκλα ή τον καναπέ, έχουν 40% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν σε διάστημα 3 ετών, εν αντιθέσει με εκείνους που κάθονται σαφώς λιγότερες ώρες ανά ημέρα.


Δεν βγαίνετε από το σπίτι

Έρευνες έχουν δείξει ότι η μειωμένη έκθεση στο ήλιο προκαλεί πτώση των επιπέδων της βιταμίνης D. Συνήθη συμπτώματα είναι το έντονο και χωρίς λόγο αίσθημα κόπωσης, κατάθλιψη και πόνοι σε όλο το σώμα.


Κάνετε υπερβολική γυμναστική

Η καθημερινή άσκηση υψηλής έντασης, «ρίχνει» το ανοσοποιητικό, με αποτέλεσμα να γινόμαστε περισσότερο επιρρεπείς σε ασθένειες. Η «συνέπεια» αυτή της γυμναστικής, μάλιστα, φαίνεται να διαρκεί μέχρι και 72 ώρες αργότερα.


Φοράτε λάθος παπούτσια

Τα παπούτσια χαμηλής ποιότητας, που δεν προσφέρουν επαρκή στήριξη, έχουν συνέπειες σε όλο το σώμα, οι οποίες μπορεί να εμφανιστούν σε βάθος χρόνου. Επενδύστε σε ένα ζευγάρι καλά παπούτσια και φοράτε τις γόβες σας και τα σκαρπίνια σας μόνο για λίγες ώρες.


Δεν… τεντώνεστε

Πριν την πρωινή σας γυμναστική μην ξεχνάτε ποτέ να κάνετε τις απαραίτητες διατάσεις. Έτσι μειώνετε τις πιθανότητες να τραυματιστείτε κατά τη διάρκεια της άσκησης, ενώ, εκτός αυτού, το πρωινό stretching ξυπνάει το σώμα, ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος και ενισχύει την ευλυγισία.


Πίνετε μεγάλες ποσότητες καφέ

Μπορεί να σας «γεμίζει» με δύναμη και ενέργεια, ωστόσο είναι δυνατόν αν σας προκαλέσει ταχυκαρδία. Παράλληλα σύμφωνα με το onmed.gr, επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει πως οι άντρες που καταναλώνουν πάνω από 28 κούπες καφέ την εβδομάδα αυξάνουν κατά 56% τις πιθανότητες να πεθάνουν από οποιαδήποτε ασθένεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου