Ποτίστε τα φυτά σας με καφέ

Την επόμενη φορά που θα πιείτε καφεδάκι στο σπίτι, αφήστε λίγο και για τα φυτά σας.Ο καφές περιέχει αρκετά θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένου του καλίου, του ασβεστίου, του αζώτου, φωσφόρου και άλλων ορυκτών,  που κάποια από τα φυτά σας, ειδικά αυτά του εσωτερικού χώρου θα αγαπήσουν.





Έλεγχος της συμβατότητας του καφέ για τα φυτά σας

Έρευνα για να δούμε αν το φυτό αγαπά το οξύ. Αναζητήστε το είδος της εγκατάστασης που έχετε για να δείτε αν χωνεύει σωστά τα όξινα προϊόντα. Πολλά βότανα και φυτά εσωτερικού χώρου είναι κατάλληλα για καφέ, όπως:
  • Τριαντάφυλλα, 
  • Ορτανσίες
  • Αφρικανικές βιολέτες


Χρησιμοποιήστε το κατακάθι του καφέ σε άλλα φυτά

Μπορείτε να συνδυάσετε το κατακάθι του καφέ με χώμα ή λίπασμα. Τα προϊόντα αυτά μπορούν στη συνέχεια να δοθούν σε φυτά, όπως τα ακόλουθα, για την τόνωση της ανάπτυξης τους:
  • Μαρούλι
  • Γαρδένιες
  • Αζαλέες
  • Ιβίσκος


Μείγμα καφέ για φυτά

  1. Αραιώστε τον καφέ
  2. Συνδυάστε περίπου 1 φλιτζάνι (240 ml) καφέ με 1 1/2 φλιτζάνια (350 ml) νερού
  3. Η ποσότητα του νερού μπορεί να είναι περισσότερη ή λιγότερη, ανάλογα με το πόσο ισχυρός είναι ο καφές
  4. Στη συνέχεια προσθέστε το μείγμα σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα


Ποτίστε τα φυτά

Επιλέξτε μία μέρα της εβδομάδας για να εφαρμόσετε τον αραιωμένο καφέ στα φυτά. Ο καφές μπορεί να είναι αρκετά όξινος, οπότε θα πρέπει να τον χρησιμοποιήσετε με φειδώ σε σχέση με το φυσικό νερό μόνο.

Ξεκινήστε με μικρή ποσότητα: Είναι καλύτερα να βάλετε λίγο μείγμα στα φυτά για να δείτε πως αντιδρούν, αν το παρακάνετε, μπορεί το φυτό να αντιδράσει άσχημα. Μπορείτε να αυξήσετε ελαφρώς τη δόση μέχρι να είστε σίγουροι ότι το δέχεται.

Είναι επίσης χρήσιμο να γνωρίζετε το ρΗ του εδάφους, για να μην γίνει  πολύ όξινο για το φυτό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου