Νανοτεχνολογική επικάλυψη για αδιάβροχα smartphones

Μία πρωτοποριακή τεχνική νανοτεχνολογικής επικάλυψης, που καθιστά αδιάβροχα τα smartphones στα οποία εφαρμόζεται, παρουσίασε στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη η εταιρεία P2i.





Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNET, η εν λόγω τεχνική (Dunkable) είναι αντίστοιχη αυτής που χρησιμοποιείται σε ειδικά επεξεργασμένα «υδροφοβικά» ρούχα. Σημειώνεται ότι η Ρ2i είναι η εταιρεία η οποία βρίσκεται πίσω από τo επίσης αδιάβροχο Droid της Motorola.

Η συγκεκριμένη τεχνική έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να καλύψει όλα τα τμήματα του κινητού που έχουν πρόβλημα με το νερό – συμπεριλαμβανομένων των κυκλωμάτων που βρίσκονται στο εσωτερικό του. Το βασικό της πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να εφαρμοστεί σε υπάρχοντα, «συμβατικά» κινητά τηλέφωνα, χωρίς επιπτώσεις στην  εμφάνισή τους.

Ωστόσο, όπως δήλωσε η Νατάσα Χόσκινς, marketing manager της P2i στο TechHive, οι χρήστες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να «παραγγείλουν» οι ίδιοι μία τέτοιου είδους επικάλυψη για το κινητό τους, καθώς η εταιρεία συνεργάζεται απευθείας με κατασκευαστές με στόχο την «εισαγωγή» του εν λόγω στρώματος προστασίας σε συσκευές κατά την κατασκευή τους. Η κυκλοφορία των πρώτων συσκευών με την επικάλυψη της P2i στην αγορά αναμένεται μέσα στο 2014.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου