Μυστήρια στο βυθό (video)

Ο βυθός είναι ένας αχανής και ανεξερεύνητος κόσμος ακόμα και σήμερα παρόλη την τεχνολογική ανάπτυξη και τις δινατότητες που δίνουν οι νέες τεχνολογίες στους ερευνητές. Ένας κόσμος με μεγάλο ενδιαφέρων όχι μόνο για τους βιολόγους αλλά και για όλους τους λάτρεις της θαλάσσιας ζωής. Νέες έρευνες φέρνουν στο φως νέα είδη θαλάσσιων πλασμάτων. 



Τα θαλάσσια πλάσματα που δεν έχουν καν όνομα

Μια ομάδα επιστημόνων από τις ΗΠΑ αποφάσισε να εξερευνήσει το βυθό της θαλάσσιας περιοχής του Πουέρτο Ρίκο, για να ανακαλύψει τα μυστήρια πλάσμα που δεν έχει ξαναδεί το ανθρώπινο μάτι.
Έτσι, έστειλαν σε βάθος περίπου 6.000 μέτρων ένα ρομπότ, που κατέγραψε την άγνωστη πραγματικότητα από τη ζωή στον σκοτεινό βυθό.

Τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν εντυπωσιακά, καθώς ούτε οι ειδικοί στο είδος των μαλακίων και των ψαριών δεν γνώριζαν τα πλάσματα που εμφανίζονταν στο βίντεο.



Η αποστολή διήρκεσε αρκετές ημέρες και σε αυτή έλαβαν μέρος περίπου 15 επιστήμονες που παρατήρησαν περισσότερα από 150 είδη ψαριών, μαλακίων και άλλων ειδών.


Το αόρατο ψάρι

Το καμουφλάζ αυτού του ψαριού είναι τόσο εντυπωσιακό που μπορείτε να δείτε μόλις και μετά βίας. Ο λόγος για το καμουφλάζ του, με το οποίο καταφέρνει να γίνεται ένα με το βυθό του επιτρέπει να μην εντοπίζεται από τα μεγαλύτερα ψάρια.



Πηγές: huffingtonpost, news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου