Η σημαντικότητα της πράξης του έρωτα

Το σεξ εμπερικλείει τα ένστικτά μας και ως εκ τούτου όλη την ενέργεια και κινητήριο δύναμή μας, τις απόκρυφες σκέψεις και επιθυμίες μας που ούτε κι εμείς οι ίδιοι παραδεχόμαστε πολλές φορές στον εαυτό μας. Οι άνθρωποι που καταπιέζονται σεξουαλικά και δεν βρίσκουν έκφραση και εκτόνωση σε αυτό τον τρόπο έκφρασης και επικοινωνίας νιώθουν μπλοκαρισμένοι και αντιμετωπίζουν δυσκολίες που επηρεάζουν σημαντικά τη ζωή τους. 




Μπορεί μέσα τους να νιώθουν απογοήτευση, να ξεσπούν σε ανθρώπους ή καταστάσεις και να είναι διαρκώς θυμωμένοι για έναν εσωτερικό λόγο που δεν μπορούν επαρκώς να διευκρινίσουν.

•    Το σεξ αποτελεί επικοινωνία με τον ίδιο μας τον εαυτό και, κυρίως, με τον άνθρωπο με τον οποίο έχουμε επαφή. Στη σεξουαλική επαφή συμμετέχουμε -θέλοντας και μη- με όλον μας τον εαυτό και η παρουσία μας αυτή είναι ολοκληρωτική. Γι’ αυτό και λέγεται συχνά ότι το σεξ είναι ο μοναδικός τομέας ανθρώπινης δραστηριότητας στον οποίο «όλα λέγονται» και τίποτα «δεν κρύβεται». Το ασυνείδητο είναι σε πλήρη δράση και έκφανση! Παράλληλα, η εγγύτητα και η οικειότητα που αναπτύσσονται είναι μοναδικές και, κυρίως χωρίς να προσπαθήσουμε, αληθινές!

•    Το σεξ αποτελεί απόλαυση και ολοκλήρωση και ουσιαστικά έναν προορισμό για τον οποίο έχει δημιουργηθεί ο άνθρωπος. Αν το σκεφτούμε καλά, σε όλους τους τομείς της ζωής ουσιαστικά αναζητάμε την ίδια αίσθηση ηδονής και ευχαρίστησης, σωματικής και ψυχικής, που υπάρχει στο σεξ. Η ενεργοποίηση είναι καθολική και απόλυτη.

•    Το σεξ αποτελεί δημιουργικότητα και έμπνευση στην πορεία της ζωής. Όπως ο καλλιτέχνης αντλεί δύναμη και ενέργεια από το έργο του, παρόμοια και η σεξουαλική πράξη καλλιεργεί την έμπνευση για οτιδήποτε κάνουμε. Οι άνθρωποι που νιώθουν ικανοποιημένοι στη σεξουαλική τους έκφραση, έχουν διάθεση να δημιουργήσουν και πολλά άλλα στη ζωή τους. Είναι, απλά, δημιουργικοί άνθρωποι!

•    Το σεξ χαρίζει αυτοεκτίμηση και αυτοσεβασμό. Οι άνθρωποι νιώθουν καλά με τον εαυτό τους όταν επικοινωνούν όπως τους εκφράζει στη σεξουαλική επαφή. Νιώθουν όμορφοι, αρεστοί, ότι αξίζουν να αγαπηθούν. Νιώθουν αισιοδοξία για τη ζωή και ότι μπορούν να προσπαθήσουν και να κατακτήσουν τα πάντα!


Το σεξ λοιπόν είναι τα πάντα γιατί εμπερικλείει τα πάντα

Σώμα, ψυχή, σκέψεις, συναισθήματα, όνειρα, επιδιώξεις, ένστικτα, επιθυμίες… Πόση σημασία αλήθεια δίνουμε στη σεξουαλική μας έκφραση και πόσο τη διεκδικούμε; Μήπως αγνοούμε αυτή την τόσο σημαντική πλευρά του εαυτού μας και προσπαθούμε να την καλύψουμε με άλλους στόχους και επιδιώξεις; Μήπως όμως έτσι πάντα κάτι λείπει μέσα μας και αυτό είναι ουσιαστικό; Γνωστή είναι και η «νεύρωση της σεξουαλικής επιτυχίας» που καταβάλλει τους ανθρώπους μερικές φορές, θέτοντας το σεξ ως στόχο στον οποίο μετράμε αποδόσεις και αξιολογήσεις. Έτσι, όμως, τα όρια του «εαυτού» δεν επεκτείνονται για να αγγίξουν το «ταίρι» και να επικοινωνήσουν μαζί του. Η εμπειρία γίνεται μικρότερη και κυριολεκτικά «φτωχή».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου