Επιστήμονας δημιούργησε μια μαθηματική εξίσωση που αποδεικνύει, πως ο Νιλ Άρμστρονγκ ήταν, πράγματι, ο άνθρωπος που πάτησε πρώτος στο φεγγάρι και αναιρεί όλες τις θεωρίες συνωμοσίας, που θέλουν τη προσεδάφιση στο φεγγάρι να μην έγινε ποτέ.
Η πρώτη φορά που ο άνθρωπος πάτησε στο φεγγάρι ήταν στις 20 Ιουλίου 1969 με την αποστολή Apollo 11. Τότε, ο Νιλ Άρμστρονγκ είχε καταγραφεί από την κάμερα να κάνει τα πρώτα του βήματα στην επιφάνεια της Σελήνης και να αναφέρει χαρακτηριστικά, πως επρόκειτο για "ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα μεγάλο για την ανθρωπότητα".
Ωστόσο, ήταν αυτό το βίντεο και τα στιγμιότυπα από αυτό, που έκαναν τους συνωμοσιολόγους να αμφισβητούν την προσεδάφιση του διαστημοπλοίου στο φεγγάρι και τη "βόλτα" του Άρμστρονγκ, υποστηρίζοντας πως το υλικό που είχε καθηλώσει εκατομμύρια τηλεθεατές μπροστά τους τηλεοπτικούς τους δέκτες είχε γυριστεί σε κινηματογραφικό στούντιο στο Χόλιγουντ.
Όλα αυτά τα σενάρια φαίνεται να απορρίπτονται από την νέα μαθηματική εξίσωση που δημιούργησε μια μαθηματική ιδιοφυΐα, ο καθηγητής David Grimes από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Ο ίδιος ισχυρίζεται πως είχε ανακαλύψει εδώ και αρκετό καιρό τον μαθηματικό τύπο, η λογική του οποίου υποστηρίζει πως όσοι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ένα μυστικό τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες αυτό να αποκαλυφθεί.
Επομένως, δημιούργησε την εξίσωση που περιλαμβάνει α) το χρονικό περιθώριο φύλαξης του συγκεκριμένου μυστικού, που εκτιμάται στα 100 χρόνια, β) τα μέλη της κυβέρνησης και τους αξιωματούχους, που γνώριζαν το μυστικό και εκτιμώνται στους 125 και γ) τον ευρύτερο κύκλο των ανθρώπων που γνώριζαν για αυτό, οι οποίοι εκτιμώνται 2.521. Σύμφωνα με τον ίδιο λαμβάνοντας υπ όψιν όλους τους παραπάνω παράγοντες το μυστικό για το αν τελικά ο άνθρωπος πάτησε ή όχι στο φεγγάρι δεν θα μπορούσε να παραμείνει κρυφό για περισσότερο από 5 χρόνια.
Ο ίδιος εξηγεί πως οι αποστολές που έχει πραγματοποιήσει η NASA στο διάστημα από το 1969, μέχρι σήμερα, έλαβαν μέρος περισσότεροι από 411.000 εργαζόμενοι, οπότε οι πιθανότητες το μυστικό να παραμείνει κρυφό είναι απειροελάχιστες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου