Η φυλή Άβα: Ινδιάνοι του Αμαζονίου

Ζουν μόνοι τους, βαθιά στα παρθένα δάση του Αμαζονίου, αλλά η παράνομη υλοτομία, ο εποικισμός και η παράνομη κτηνοτροφία, απειλούν τη ζωή και τις παραδόσεις τους.





Η φυλή Άβα, είναι Ινδιάνοι του Αμαζονίου. Ζουν στην περιοχή Μαρανάο, βαθιά στον Αμαζόνιο. Παλαιότερα η φυλή αριθμούσε κάποιες χιλιάδες ανθρώπους, τώρα έχουν μείνει μόνο 300. προσπαθούν όσο μπορούν να συνεχίσουν τις παραδόσεις των προγόνων τους και ζουν εναρμονισμένα με το δάσος που γεννήθηκαν και έμαθαν.


Αγαπάνε τα άγρια ζώα. Είναι οι φίλοι τους, η τροφή τους, και η ζωή τους. Αγαπάνε το δάσος. Το ακούνε που τους μιλάει, το ακούνε να πονάει όταν οι παράνομοι υλοτόμοι το καταστρέφουν. 


Ο φωτογράφος Domenico Pugliese, μπήκε βαθιά μέσα στον Αμαζόνιο, συνάντησε τους Άβας, έμεινε μαζί τους και φωτογράφισε τη ζωή και την καθημερινότητα τους. 

«Οι γυναίκες θηλάζουν τα μικρά σκιουράκια και τα μικρά πιθηκάκια με το στήθος τους, όχι από κάποια διαστροφή όπως θα υποθέσει ένας δυτικός, αλλά επειδή τα θεωρούν παιδιά τους και μέρος της ζωής τους. Οι άνδρες σκοτώνουν στο κυνήγι μόνο όσα ζώα χρειάζονται για να τραφεί η φυλή - δεν κυνηγούν από χόμπι», θα πει ο Domenico.

Η φυλή των Αβα ήταν το συνώνυμο των ιθαγενών Ινδιάνων του Αμαζονίου. Οι Πορτογάλοι άποικοι της Βραζιλίας άρχισαν να εξολοθρεύουν και να απομυζούν τις πρώτες ύλες των Αβα. Οι Ινδιάνοι ξεσηκώθηκαν.

Στις αρχές του 1900 οι Πορτογάλοι έσφαξαν μαζικά και ανελέητα 100.000 Iνδιάνους. Έζησαν μερικές εκατοντάδες μόνο που βρισκόντουσαν στην καρδιά του δάσους. Οι απόγονοι τους έχουν παραμείνει μέχρι σήμερα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου