Mimic: Ένα χταπόδι μίμος. (Vid)

Το χταπόδι Mimic (mimicus Thaumoctopus), είναι ένα είδος χταποδιού που έχει μια ισχυρή ικανότητα να μιμείται άλλα πλάσματα. Το μήκος του μπορεί να φτάσει έως και τα 60 cm ενώ ο φυσιολογικός χρωματισμός του αποτελείται από καφέ, λευκές ρίγες και στίγματα.
Ανακαλύφθηκε επίσημα το 1998 στα ανοικτά των ακτών της Sulawesi, (τροπικές θάλασσες της νοτιοανατολικής Ασίας). Σήμερα το χταπόδι μίμος ζεί στις ακτές της Ινδονησίας και της Μαλαισίας. Το χταπόδι μιμείται με την φυσική ομοιότητα και τις κινήσεις του πάνω από δεκαπέντε (!) διαφορετικά θαλάσσια είδη, συμπεριλαμβανομένων των θαλάσσιων φιδιών, πλατύψαρων, Αστερίων, γιγάντιων καβουριών, μεδουσών, αλλά και γαρίδων.



Παρά το γεγονός ότι όλα τα χταπόδια μπορούν να αλλάξουν το χρώμα τους και την υφή τους, το χταπόδι Mimic είναι το πρώτο είδος χταποδιού που έχει παρατηρηθεί ότι μπορεί να μιμείται άλλα ζώα.




Το πιο πλάσμα θα μιμηθεί το χταπόδι Mimic, το αποφασίζει ανάλογα με τον κίνδυνο που διατρέχει ή το θήραμα που έχει βάλει στόχο. Για παράδειγμα, όταν το χταπόδι δέχεται επίθεση από ένα Damselfish, υποδύεται ένα φίδι της θάλασσας θάβοντας έξι από τα χέρια του, και κουνώντας τα άλλα δύο σε αντίθετες κατευθύνσεις.

Πηγήhttp://www.dinfo.gr/?p=38496#ixzz1Po5FnyOG

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ωραια όλα αυτά αλλά θα ήθελα να μάθω άμα όταν μεταμορφωθεί μεταφέρει και το δηλιτιριο

Δημοσίευση σχολίου