Οι 10 πιο περίεργες έρευνες για το χρήμα.

Καλώς ή κακώς η ζωή μας εξαρτάται από τα χρήματα σε μεγάλο βαθμό. Όλα στρέφονται γύρω από αυτό και κάνουμε τα πάντα για να έχουμε και να τα αυξήσουμε όσο γίνεται. Δείτε μία λίστα με τις πιο περίεργες έρευνες για το χρήμα.


Aρ. 10 : Ο χρόνος δεν είναι χρήμαΣε μια σειρά από πειράματα που έγιναν στο Πανεπιστήμιο του George Mason και του Texas φάνηκε ότι διαφοροποιείται η αποδοτικότητα των υπαλλήλων όταν εργάζονται με βάση τον χρόνο κι όχι με βάση το χρήμα. Άρα καλό θα ήταν να σκεφτούμε να κατανείμουμε καλύτερα τον χρόνο μας για να αισθανθούμε καλύτερα.

Aρ. 9 : Μας κάνει πιο εξωστρεφείς.Τα χρήματα κάνουν την καρδιά να χτυπά πιο δυνατά. Σε μια σειρά από πειράματα, ψυχολόγοι ερευνητές βρήκαν ότι η αποδοτικότητα του προσωπικού και οι σχέσεις μεταξύ των εργαζομένων αποδίδουν περισσότερο όταν τους υπενθυμίζουν τα χρήματα.

Aρ. 8 : Τέλος στη φοροδιαφυγήΗ πληρωμή των φόρων προκαλεί ικανοποίηση και χαρά. Αν έβγαινε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα σίγουρα θα τους έπαιρναν με τις πέτρες, ειδικά αυτή την περίοδο. Στην Αμερική όμως που ζουν σε άλλη διάσταση, αυτά λέγονται. Σύμφωνα λοιπόν με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Oregon όταν πληρώνεις τους φόρους σου νιώθεις καλύτερα και θες να συνεισφέρεις στο κοινό.

Aρ. 7 : Οι μουσικόφιλοι ξοδεύουνΌσοι μοιράζονται αρχεία στο ίντερνετ και κατεβάζουν τραγούδια παράνομα ξοδεύουν περισσότερα χρήματα στην μουσική. Σύμφωνα με βρετανική έρευνα, όσοι μοιράζονται αρχεία στο ίντερνετ ξοδεύουν 75% περισσότερα χρήματα στην μουσική από τους υπόλοιπους που δεν ασχολούνται. Και πως αιτιολογείται αυτό το ποσοστό; Απλά αυτοί που κατεβάζουν τραγούδια από το ίντερνετ ασχολούνται περισσότερο με την μουσική. Το γεγονός ότι ένας κατεβάζει παράνομα τραγούδια, δεν σημαίνει ότι δεν ξοδεύει ποτέ για να αγοράσει cd.

Aρ. 6 : Το χρήμα είναι σαν ναρκωτικόΕάν αισθάνθηκες ότι έχεις τέτοια εξάρτηση από τα χρήματα όπως συμβαίνει με τα ναρκωτικά τότε ναι είσαι ένας από αυτούς που πιστεύει σε αυτή την έρευνα. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Minnesota το να μετράς χρήματα –απλά να χειρίζεσαι λογαριασμούς- μπορεί να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.

Aρ. 5 : Μοιράσου τα λεφτά σουΤα χρήματα αγοράζουν την ευτυχία όταν την ξοδεύεις για άλλους. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο British Columbia και Harvard Business School έχουν βρει ότι τελικά τα χρήματα μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία. Πότε; Όταν θα επενδύσεις για να χαρούν οι φίλοι σου, οι αγαπημένοι σου άνθρωποι και φυσικά η οικογένεια σου. Πάρε για παράδειγμα, τη στιγμή που δίνεις στην κοπέλα σου το δώρο της για τα γενέθλια της. Βλέπεις το χαμόγελο που ζωγραφίζεται στο πρόσωπό της, αλλά σκέφτεσαι και τι θα επακολουθήσει για να σ' ευχαριστήσει.

Aρ. 4 : Αχ, αυτές οι σπάταλες...Οι περισσότερες έγνοιες οδηγούν τις γυναίκες να ξοδεύουν περισσότερα. Λες και μας ήταν άγνωστο. Τώρα και οι έρευνες μας επιβεβαιώνουν ότι οι γυναίκες είναι σπάταλες. Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα του Πανεπιστημίου Hertfordshire, το 79% των γυναικών απάντησαν ότι βγαίνουν για ψώνια για να νιώσουν καλύτερα. Shopping therapy εν καιρώ κρίσης όμως δεν συμφέρει καθόλου.

Aρ. 3 : Η ομορφιά παίζει ρόλοΟι όμορφοι βγάζουν περισσότερα από τους άσχημους. Δεν ξέρω κατά πόσο το πιστεύετε ή όχι, αλλά σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Texas η ομορφιά παίζει ρόλο στις αποδοχές μας. Μέχρι τώρα ξέραμε ότι βασικό ρόλο παίζει το κονέ που έχεις, τώρα προστίθεται κι η ομορφιά. Οι όμορφοι και περιποιημένοι εργαζόμενοι έχουν μεγαλύτερο εισόδημα από αυτούς που θεωρούνται μέτριοι ως προς την εμφάνισή τους στον χώρο εργασίας. Και οι άσχημοι άνδρες επηρεάζονται περισσότερο από τις άσχημες γυναίκες. Οι άντρες που είναι άσχημοι τείνουν να κερδίζουν 9% λιγότερα χρήματα, ενώ οι άσχημες γυναίκες κερδίζουν μόλις 5% λιγότερα χρήματα.

Aρ. 2 : Το ύψος μετράειΟι ψηλοί άνθρωποι κερδίζουν περισσότερα. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο οικονομικό περιοδικό The Economic Record, οι πιο ψηλοί άνθρωποι κερδίζουν περισσότερα χρήματα από τους κοντούς, γιατί οι πρώτοι θεωρούνται πιο έξυπνοι και πιο δυναμικοί. Βέβαια η ιστορία καταρρίπτει αυτούς τους ισχυρισμούς μιας και δεν είναι λίγα τα παραδείγματα των ισχυρών ανθρώπων στον πλανήτη με ύψος όχι πάνω από 1.45, όπως ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Ναπολέων Βοναπάρτη.

Aρ. 1 : Τα λεφτά δεν αγοράζουν την ευτυχίαΝομίζω πως δεν χρειαζόταν να διεξάγει κάποιος μια τέτοια έρευνα για να καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα. Οι Αμερικανοί ψυχολόγοι από το πανεπιστήμιο του Missouri δεν ήταν και πολύ σίγουροι και την πραγματοποίησαν. Τα αποτελέσματα; Νομίζω πως δεν θα εκπλαγείτε. Τα μετρητά και η δημοσιότητα δεν φέρνουν ψυχική ικανοποίηση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αναπάντεχη απόκτηση πολλών χρημάτων, όπως είναι οι νικητές παιχνιδιών ΛΟΤΤΟ ή λαχείου για παράδειγμα, μπορεί να προκαλέσει και δυστυχία. Ωστόσο, η αυτονομία, η ικανοποίηση σε αυτό που κάνουμε, η φιλία και η αυτοεκτίμηση είναι αυτά που μας γεμίζουν με περισσότερη ενέργεια.


Πηγή: http://reporter-tv.blogspot.com
Από: http://periergaa.blogspot.com/2011/06/10_16.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου