34χρονη με σπάνια αμνησία ξύπνησε έφηβη 15 ετών.

Δεκαεφτά χρόνια από τη ζωή της έχασε μία 34χρονη γυναίκα, η οποία μετά από αλλεπάλληλες ψυχολογικές και σωματικές καταπονήσεις, “χτυπήθηκε” από σπάνια περίπτωση αμνησίας, με αποτέλεσμα, ένα πρωί να ξυπνήσει ως 15χρονη, μη αναγνωρίζοντας ούτε το ίδιο της το παιδί.




Η ιστορία της Ναόμι Τζέικομπς μοιάζει να βγήκε από σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αφού μέσα σε ένα βράδυ σβήστηκαν όλες οι αναμνήσεις των τελευταίων 17 ετών της.

Οι εξοντωτικοί ρυθμοί εργασίας, η εξασθένηση του οργανισμού της, αλλά και ο χωρισμός με το σύντροφό της, της προκάλεσαν Παροδική Σφαιρική Αμνησία (TGA), μία ιδιαίτερη μορφή αμνησίας, που πλήττει ως “κεραυνός εν αιθρία” άτομα που έχουν υποστεί έντονη ψυχολογική και σωματική καταπόνηση, ηλικίας κατά μέσο όρο μεταξύ 56 και 75 ετών.


“Άνοιξα τα μάτια μου από τον ύπνο, αναπνέοντας βαριά και με τις πυτζάμες μου μούσκεμα από τον ιδρώτα. Μάλλον θα είδα εφιάλτη, σκέφτηκα…

Αλλά όταν άνοιξαν τα μάτια μου καλά, συνειδητοποίησα ότι δεν ήξερα πού βρισκόμουν. Ο εφιάλτης μου ήταν ζωντανός. Πού είχε πάει το ροζ πάπλωμά μου και γιατί η αδελφή μου δεν κοιμόταν στο κρεβάτι που βρίσκεται πάνω από το δικό μου; “Γιατί δεν ακούγονται οι γονείς μου;”, δήλωσε στην Independent η 34χρονη.

“Πετάχτηκα από το υπέρδιπλο κρεβάτι, όπου είχα κοιμηθεί, προσπαθώντας να βρω κάτι που αναγνωρίζω, αλλά μάταια. Με είχαν απαγάγει;”

Μην μπορώντας να συνειδητοποιήσει τι της είχε συμβεί, αμέσως κάλεσε το πρώτο νούμερο που ήρθε στο μυαλό της. Ευτυχώς, στην άλλη άκρη της γραμμής, ήταν μία φίλη της, από την οποία έντρομη ζήτησε βοήθεια.

Εκείνη, στην αρχή δεν μπορούσε να συλλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης, όμως όταν συνειδητοποίησε ότι η Τζέικομπς δεν μπορούσε καν να θυμηθεί το παιδί της, απευθύνθηκε στους γονείς και την αδελφή της 34χρονης.

Αφού πέρασε 24 ώρες χωρίς καμία ανάμνηση από την ενήλικη ζωή της, η Τζέικομπς επισκέφτηκε γιατρό, ο οποίος διέγνωσε και την πάθηση.



Ευτυχώς, η Τζέικομπς κρατούσε ημερολόγια των τελευταίων 20 χρόνων, ενώ οι δικοί της της έδειχναν συνεχώς φωτογραφίες, οπότε η επαφή με τα “χαμένα” χρόνια της έγινε ευκολότερη.

Οχτώ εβδομάδες μετά και μετά από πολλή προσπάθεια, η 34χρονη έχει ανακτήσει τη μνήμη και τη ζωή της!

Σήμερα, κοιτάζοντας πίσω, δηλώνει πως δε θα άλλαζε το παραμικρό και ότι νιώθει πολύ προνομιούχα, που μπόρεσε να ξαναδεί τον κόσμο, μέσα από τα μάτια μιας 15χρονης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου