Σχετίζεται το μήκος των δαχτύλων με τον αντρισμό;

Το μήκος των αντρικών δαχτύλων, σχετίζεται άμεσα στη λαϊκή αντίληψη με την "αρσενική" σεξουαλική συμπεριφορά. Επιστημονικώς, η αναλογία του μήκους ανάμεσα στον δείκτη και τον παράμεσο, σχετίζεται με τη συγκέντρωση τεστοστερόνης κατά την ανάπτυξη του εμβρύου στη μήτρα. Όσο μεγαλύτερη ποσότητα, τόσο μακραίνει ο παράμεσος σε σχέση με τον δείκτη.


Πρόσφατη έρευνα όμως, έρχεται να αντρέψει την ισχύουσα θεωρία. Σύμφωνα με αυτήν, είναι πολύ πιθανό το μήκος των δαχτύλων να συνδέεται τελικά με τα γυναικεία οιστρογόνα και όχι με την ορμόνη του "ανδρισμού".

Τα πειράματα που έκαναν οι ερευνητές του Ινστιτούτου Ορνιθολογίας Max Planck στη Γερμανία σε σπίνους, τους οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι το μήκος των δακτύλων και οι αντίστοιχες "αρσενικές" συμπεριφορές, δεν σχετίζονται με την τεστοστερόνη αλλά με τον τρόπο που αντιδρά ο εγκέφαλος στα οιστρογόνα.

Οι ορνιθολόγοι υποστηρίζουν ότι το θέμα πρέπει να διερευνηθεί, αφού προφανώς η επιστήμη βρίσκεται σε πλάνη ως προς το μήκος των δαχτύλων και την σημασά του. Αν τελικά τα συμπεράσματά τους επιβεβαιωθούν τότε ένας ... μεγάλος αντρικός μύθος θα έχει καταρριφθεί.


Πηγή: pyles.tv



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου