Λιποθυμούσε κάθε φορά που σηκωνόταν όρθια.

Η 22χρονη Lizzie Rees πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο, που την έκανε να λιποθυμάει κάθε φορά που σηκωνόταν όρθια. Η θέλησή της, όμως, και ένα φάρμακο για την καρδιά την έκαναν να ξεπεράσει το πρόβλημα και να καταφέρει να σταθεί όρθια.




Η 22χρονη πάσχει από το Ορθοστατικό Σύνδρομο Ταχυκαρδίας (POTS) που δεν επιτρέπει στο σώμα να προσαρμοστεί στην έλξη της βαρύτητας. Το σύνδρομο «τρέλαινε» τους καρδιακούς παλμούς της Lizzie με αποτέλεσμα να λιποθυμάει τουλάχιστον 5 φορές τη μέρα.

Ακόμα και η προσπάθειά της να σηκωθεί από την καρέκλα ήταν πάντα αποτυχημένη και έτσι αναγκαζόταν να μπουσουλάει ή να χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι.

Μετά από αμέτρητες αποτυχημένες προσπάθειες των γιατρών να τη θεραπεύσουν, τελικά ο καρδιολόγος Glyn Thomas της χορήγησε ένα φάρμακο, με το οποίο ελεγχόταν η ροή του αίματός της στην καρδιά.

Στην ηλικία των 12 η Lizzie δεν μπορούσε ούτε να καθίσει στο κρεβάτι και αναγκάστηκε να νοσηλευτεί για 14 μήνες. Έχασε το σχολείο από τα 11-16 εξαιτίας του προβλήματος, στη συνέχεια η κατάστασή της βελτιώθηκε και στα 18 έπιασε μια part time δουλειά. Αναγκάστηκε, όμως, να την εγκαταλείψει, όταν η κατάστασή της υγείας της χειροτέρεψε.

Τώρα η 22χρονη καταφέρνει να στέκεται με πατερίτσες, αλλά η ζωή της έχει επανέλθει σε φυσιολογικούς ρυθμούς. «Πηγαίνω στο πανεπιστήμιο και αυτό τα λέει όλα» λέει η Lizzie στην Daily Mail.

Πηγήhttp://www.otherside.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου