Το σταύρωμα των χεριών ελαττώνει τον πόνο.

Το να σταυρώσετε τα χέρια σας αφού πρώτα έχετε τρίψει τις παλάμες σας μεταξύ τους, θα μπορούσε να μειώσει έναν πόνο που μπορεί να αισθάνεστε σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος.


Αυτό ισχυρίζονται επιστήμονες, οι οποίοι μετά από έρευνα διαπίστωσαν πως, το να αγκαλιάζει κανείς με τα χέρια του το σώμα του, μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στον εγκέφαλό, σχετικά με το που βρίσκεται ο πόνος που αισθάνεται!

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η θεωρία αυτή έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο σε πόνους των άνω άκρων, αν και δεν έχουν ακόμα γίνει εκτεταμένες έρευνες και για τα άλλα μέρη του σώματος.

Οι επιστήμονες προκάλεσαν με μηχανήματα λέιζερ σε μερικούς εθελοντές, τσιμπήματα με σκοπό να αισθανθούν κάποιο πόνο. Παρατήρησαν λοιπόν ότι, όσοι είχαν τα χέρια τους σταυρωμένα, αγκαλιάζοντας το σώμα τους, δεν είχαν την ίδια αίσθηση πόνου με εκείνους που δεν το έκαναν. Οι πρώτοι ένιωθαν τα τσιμπήματα πιο αδύναμα από τους δεύτερους, αν και η έντασή τους ήταν ακριβώς η ίδια.


Η μελέτη που δημοσιεύεται από το περιοδικό Pain, παρομοίασε το σταύρωμα των χεριών για την απάλυνση του πόνου στο πάνω μέρος του σώματος, με την φυσική αντίστοιχη αντίδραση των ανθρώπων που πονούν στις ωμοπλάτες τους και προσπαθούν να ανακουφιστούν.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η ανακάλυψη αυτή μπορεί να οδηγήσει σε θεραπείες για τη μείωση του πόνου.

Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου