Εγκέφαλοι στην κατάψυξη για αιώνια ζωή.

Μεγάλη εντύπωση έχει  προκαλέσει στη Ρωσία μια εταιρεία που λέει ότι μπορεί να πετύχει την  αιώνια ζωή, καταψύχοντας τον εγκέφαλο.Εντυπωσιακότερο πάντως  είναι ότι έχει ήδη πελάτες, οι οποίοι πληρώνουν αδρά για να διατηρηθεί  το μυαλό τους ή και το σώμα τους.


 Ενας από τους πελάτες της, ο Ινοκέντι  Οσαντσί, 35 ετών, τραπεζικός, δηλώνει ότι δεν θέλει να πεθάνει ποτέ και είναι έτοιμος να πληρώσει μια μικρή περιουσία για να διατηρηθεί ο  εγκέφαλός του. Η εταιρεία λέγεται KrioRus και ειδικεύεται στην  κρυογονική. Ο Οσαντσί θεωρεί ότι η εταιρεία μπορεί να διατηρήσει τον  εγκέφαλό του ζωντανό μετά το θάνατό του και να τον μεταμοσχεύσει σε άλλο  σώμα. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί περίπτωση μεταμόσχευσης  εγκεφάλου. Ο Οσαντσί και άλλοι πελάτες της εταιρείας θεωρούν ότι ο  ανθρώπινος εγκέφαλος λειτουργεί σαν σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού  υπολογιστή και το περιεχόμενό του μπορεί να καταψυχθεί και να διατηρηθεί  για μελλοντική χρήση. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει  επιτευχθεί διατήρηση οργάνων με ψύξη, αλλά μόνο κυττάρων, με τη γνωστή  μέθοδο της κρυοσυντήρησης. Παρ' όλα αυτά, στις εγκαταστάσεις της  εταιρείας οι επισκέπτες μπορούν να δουν μέσα σε τεράστιες αποθήκες  μεγάλα μεταλλικά κιβώτια γεμάτα υγρό άζωτο, στα οποία διατηρούνται  εγκέφαλοι ή και ολόκληρα σώματα.


Οι συγγενείς των πελατών μπορούν, αν  θέλουν, να πάρουν στο σπίτι τους τα κιβώτια. «Λέμε στους πελάτες μας ότι  είναι πιο φτηνό, πιο σίγουρο και μάλλον πιο καλά να παγώσουν μόνο τον  εγκέφαλο», δηλώνει ο Ντανίλα Μεντβέντεφ, μάνατζερ της KrioRus. 




Το πάγωμα  του εγκεφάλου κοστίζει 10.000 δολάρια, ενώ του σώματος φτάνει τα 30.000  δολάρια. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2005 και έχει φτιάξει ειδικές  εγκαταστάσεις για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των 30 πελατών της, οι  οποίοι έχουν ήδη υπογράψει συμβόλαιο μαζί της, όπως ο Οσαντσί. Οι  επιστήμονες είναι πολύ επιφυλακτικοί και κάνουν λόγο για απάτη,  μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο. «Δεν δίνουμε εγγυήσεις. Απλώς λέμε  στους πελάτες ότι είναι βλακεία να μη δοκιμάσουν», απαντά ο Μεντβέντεφ.

Πηγή: http://dinatos.blogspot.com/2011/03/blog-post_9082.html#ixzz1H018KmKn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου