Ενισχύστε τη μνήμη σας.

Αν αισθάνεστε ότι η μνήμη σας σας … απατά, δεν είστε μόνοι. Το πέρασμα του χρόνου, η κακή διατροφή, η έλλειψη διανοητικής άσκησης και άλλοι παράγοντες μπορούν να εξασθενίσουν τη μνήμη.Το παρήγορο είναι ότι σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχουν τρόποι να ενισχύσετε τη μνήμη σας και να μην αντιμετωπίζετε πρακτικά προβλήματα στην καθημερινότητά σας.


*Ένας απλός τρόπος να βελτιώσετε τη μνήμη σας είναι να ακολουθείτε μιακαλή διατροφή. Φροντίστε να παίρνετε ένα καλό πρωινό, ένα πλούσιο μεσημεριανό και ένα υγιεινό βραδινό. Η διατροφή σας θα πρέπει να είναι ισορροπημένη και να μην περιέχει πολλά λιπαρά.

Προσοχή στις μερίδες και μην ξεχνάτε να τρώτε άφθονα λαχανικά και ξηρούς καρπούς, που ενισχύουν τη μνήμη. Ειδικά τα αμύγδαλα και τα καρύδια είναι γνωστό εδώ και αιώνες ότι κάνουν καλό στη μνήμη.

*Μπορείτε να βελτιώσετε τη μνήμη σας αφιερώνοντας χρόνο σε παιχνίδια του μυαλού. Υπάρχουν διάφορα παιχνίδια μνήμης και μυαλού, τα οποία θα σας βοηθήσουν να έχετε καλύτερη μνήμη. Η δύναμη της μνήμης είναι ευθέως ανάλογη με την άσκηση, στην οποία την υποβάλλετε. Λένε ότι η μνήμη αναπτύσσεται μέχρι την ηλικία των οκτώ ετών, οπότε ειδικά τα παιδιά καλό είναι να ενθαρρύνονται να κάνουν διανοητικές ασκήσεις κατάλληλες για την ηλικία τους.

*Μπορείτε να βελτιώσετε τη μνήμη σας παίζοντας διάφορα παιχνίδια μνήμης, που θα βρείτε στο ίντερνετ. Το διαδίκτυο αποτελεί ένα τεράστιο θησαυρό παιχνιδιών μνήμης. Μετά από λίγους μήνες θα παρατηρήσετε ότι η μνήμη σας θα έχει γίνει πολύ καλύτερη από πριν.
*Ενισχύστε τη μνήμη σας με την ανάγνωση διαφόρων βιβλίων για το θέμα αυτό. Τα βιβλία είναι η κύρια πηγή ιδεών. Υπάρχουν πολλά βιβλία, τα οποία υπογράφουν κορυφαίοι επιστημονικοί ερευνητές, όπως οι Tony Buzan και Tom Wujec, που θα σας βοηθήσουν να έχετε πιο γερή μνήμη.

*Τέλος ένας αποτελεσματικός τρόπος να βελτιώσετε τη μνήμη σας είναι απλά να είστε ευτυχισμένοι. Ναι, σωστά διαβάσατε. Μπορεί να ακούγεται παράξενο αλλά είναι αλήθεια. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν καλύτερη μνήμη σε σύγκριση με τους πιο θλιμμένους ανθρώπους. Διάφορες τεχνικές, όπως η γιόγκα και ο διαλογισμός, μπορούν να σας βοηθήσουν να έχετε πιο δυνατή μνήμη.

Πηγή: cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου