Παρατηρήθηκε σωματίδιο που υπήρξε μετά το Big Bang.

Τα πειράματα του Μεγάλου Επιταχυντή στο κέντρο πυρηνικών ερευνών CERN, κοντά στη Γενεύη της Ελβετίας, άρχισαν να αποφέρουν αποτελέσματα το φθινόπωρο του 2010, ενώ μια ομάδα επιστημόνων ενός Πανεπιστημίου της Σικελίας, ήταν η πρώτη που παρατήρησε τις διασπάσεις ενός σπάνιου σωματιδίου, το οποίο υπήρξε μετά το Big Bang.



Η μελέτη αυτού του σωματιδίου, ελπίζουν οι επιστήμονες, να λύσει το μυστήριο γιατί το σύμπαν εξελίχθηκε με περισσότερη ύλη παρά αντιύλη.

Η ερευνητική ομάδα, υπό τον Sheldon Stone, παρατήρησε τη διάσπαση ενός ειδικού τύπου του μεσόνιου Β, το οποίο δημιουργείται όταν τα πρωτόνια ταξιδεύουν σχεδόν σε ταχύτητες φωτός και συγκρούονται μεταξύ τους.

Οι επιστήμονες αδημονούν να μελετήσουν περαιτέρω αυτά τα ειδικάμεσόνια Β, επειδή είναι μεγάλη η πιθανότητα να αντλήσουν πληροφορίες σχετικά με τη σχέση της ύλης με την αντιύλη μετά το Big Bang.



“Ξέρουμε ότι όταν σχηματίστηκε το σύμπαν μετά το Big Bang, στη δημιουργία του συνέβαλλε τόσο η ύλη όσο και ηαντιύλη.” υποστηρίζει ο Stone.

“Αλλά ζούμε σε έναν κόσμο, ο οποίος είναι φτιαγμένος αποκλειστικά από ύλη, οπότε πρέπει να υπήρξε διαφοροποίηση στη διάσπαση της ύλης και της αντιύλης, ώστε να καταλήξουμε με τέτοιο 'πλεόνασμα' της ύλης.” προσθέτει.


Πηγή: cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου