Ιερή ανακάλυψη στην Ιορδανία.

Παπύρους σε σπηλιά στην Ιορδανία που εικάζεται ότι αποτελούν έγγραφα που αναφέρονται στα τελευταία χρόνια της ζωής του Ιησού Χριστού ανακάλυψαν ερευνητές. Καθυστερεί η αποκωδικοποίηση, καθώς είναι γραμμένα σε κώδικα και στα αρχαία εβραϊκά. Μιλούν για τον Μεσσία και την Ανάσταση.




Ιστορικά αντικείμενα που βρέθηκαν σε μια απομονωμένη σπηλιά στην Ιορδανία πιστεύεται ότι αποτελούν πειστήρια από την τελευταία περίοδο της ζωής του Ιησού Χριστού.

Ενθουσιασμένοι είναι οι ερευνητές με την ανακάλυψη των περίπου 70
παπύρων πολύ μικρού μεγέθους που εντοπίστηκαν και οι οποίοι περιέχουν κείμενα γραμμένα στα αρχαία εβραϊκά και μιλούν για τον Μεσσία και την Ανάσταση.
Τα περισσότερα από τα χειρόγραφα είναι γραμμένα σε κώδικα, όμως οι ερευνητές έχουν καταφέρει να αποκρυπτογραφήσουν εικόνες, σύμβολα και μερικές λέξεις από το κείμενο, και πιστεύουν ότι πρόκειται για ηλικίας περίπου 2.000 ετών.


Πολλοί επιστήμονες βλέπουν με ιδιαίτερο σκεπτικισμό τα ευρήματα, καθώς κατά το παρελθόν έχουν αναφερθεί πολλές φορές απάτες που αφορούν το συγκεκριμένο ζήτημα.

Κάποια από τα χειρόγραφα είναι σφραγισμένα, πράγμα που κάνει τους ερευνητές να πιστεύουν πως είναι μυστικά κείμενα που αναφέρονται στο απόκρυφο βιβλίο του Ezra, ένα προσάρτημα σε κάποιες εκδόσεις της Βίβλου.

Ο θησαυρός αυτός ανακαλύφθηκε πριν από πέντε χρόνια από έναν ισραηλινό βεδουίνο και γράφτηκε τον 1ο αιώνα κοντά στην εποχή της Σταύρωσης του Χριστού και της Ανάστασης.
Τα χειρόγραφα βρίσκονται σε εργαστήριο στην Αγγλία, όπου εξετάζονται πολύ προσεχτικά από τους αρμόδιους επιστήμονες. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δεν έχουν δώσει κάποιο σίγουρο αποτέλεσμα.

Πηγή: http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2011/03/blog-post_9236.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου