Παράξενα πλάσματα στο βυθό της θάλασσας.

Το βίντεο που ακολουθεί προέρχεται από ντοκιμαντέρ του National Geographic στην περιοχή Suruga Bay της Ιαπωνίας. Το 8μετρο γαλλικό βαθυσκάφος Nautile (Ναυτίλος) εξοπλισμένο με υπερσύγχρονες κάμερες, κατάφερε να...κατέβει σε βάθη που δεν έχει φτάσει ποτέ κανείς και να καταγράψει θαλάσσια πλάσματα που δεν είχαμε ιδέα πως υπάρχουν.







Ο "Ναυτίλος" είναι το βαθυσκάφος που χρησιμοποίησε ο James Cameron για να καταγράψει το ναυάγιο του Τιτανικού ενώ χάρη στη δυνάτοτητα του να κατεβαίνει στα 6.000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, έχει λάβει μέρος σε περισσότερες από 1500 αποστολές.

Για λογαριασμό του National Geographic ο Ναυτίλος καταδύθηκε στην twilight zone του βυθού της Ιαπωνίας, εκεί που δεν έχουν φτάσει ποτέ οι ακτίνες του ήλιου. Με την βοήθεια του  θα συναντήσετε το ψάρι που περπατάει στα δυό του... πόδια , τους πιο μικροσκοπικούς καρχαρίες του κόσμου που χωρούν άνετα στην παλάμη σας (!!), το γιγαντιαίο  καβούρι - δολοφόνο και άλλα πλάσματα που αν τα συνατούσαμε θα τα θεωρούσαμε ζωντανά απολιθώματα  ή θαλάσσια τέρατα!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου