Θα αφήσουν τον πυρηνικό αντιδραστήρα στη μοίρα του.

Την ήττα τους παραδέχονται οι ιαπωνικές αρχές καθώς οι υπάλληλοι που εργάζονται στον αντιδραστήρα απομακρύνθηκαν λόγω του κινδύνου που διατρέχει η ζωή τους. Η κυβέρνηση της χώρας παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να...
...αποκλειστεί ο κίνδυνος μιας πυρηνικής καταστροφής στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιούκιο Εντάνο δήλωσε: “Θα θέλαμε να δώσουμε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα επιλυθεί το πρόβλημα. Όσοι εργάζονται στο εργοστάσιο το ίδιο σκέφτονται. Ωστόσο δεν μπορώ να είμαι περισσότερο αισιόδοξος από την πραγματικότητα".

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι αυτό σημαίνει πως το πυρηνικό καύσιμο στην καρδιά του αντιδραστήρα είχε υποστεί ζημιές αμέσως μετά το σεισμό της 11ης Μαρτίου. “Ανιχνεύθηκαν στα δείγματα νερού υψηλά επίπεδα καισίου και άλλες ουσίες που γενικά δεν υπάρχουν στο νερό του αντιδραστήρα. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι ράβδοι του πυρηνικού καυσίμου να λιώνουν", τόνισε.Σήμερα η εταιρεία παραδέχτηκε ότι στο νερό που χρησιμοποιείται για την ψύξη στον αντιδραστήρα 2 έχει συγκεντρώσεις ραδιενέργειας 10 εκατομμύρια φορές πάνω από το φυσιολογικό.

Με αυτά τα δεδομένα η εταιρεία έδωσε εντολή να απομακρυνθούν οι αφανείς ήρωες της υπόθεσης, οι εργαζόμενοι του εργοστασίου που παλεύουν με μεγάλο κίνδυνο της ζωής τους να ψύξουν τους αντιδραστήρες και να μην υπάρξει μεγάλη διαρροή. Σημειώνεται οτι οι άνθρωποι αυτοί για την δουλειά που κάνουν παίρνουν επίδομα 15 ευρώ την ημέρα!

Πεντακόσιοι τεχνικοί, πυροσβέστες και στρατιώτες εργάζονται νυχθημερόν στη Φουκουσίμα Νταϊίτσι για να επιτύχουν την ψύξη των αντιδραστήρων χρησιμοποιώντας αντλίες νερού, ηλεκτρικές αντλίες και μια αντλία από σκυρόδεμα που φέρει έναν βραχίονα 50 μέτρων.

Ποσοστά ραδιενέργειας αρκετών χιλιάδων μιλισίβερτ ανά ώρα έχουν ήδη μετρηθεί γύρω από τους αντιδραστήρες που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, επιβάλλοντας την προσωρινή εκκένωση των μονάδων. Με την έκθεση του ανθρωπίνου οργανισμού σε μία δόση 100 μιλισίβερτ και άνω, ιατρικές μελέτες δείχνουν αύξηση του αριθμού των καρκίνων.

1.850 φορές πάνω από το κανονικό η ραδιενέργεια στη θάλασσα!
Παράλληλα, το ραδιενεργό ιώδιο στο θαλασσινό νερό στα ανοικτά του πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα Νταϊίτσι αυξήθηκε σε επίπεδο 1.850 φορές πάνω από το κανονικό, από 1.250 μια ημέρα νωρίτερα, ανακοίνωσε η ιαπωνική Υπηρεσία Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας.Ο αξιωματούχος της υπηρεσίας Χιντεχίκο Νισιγιάμα είπε ότι είναι πιθανό να υπάρχει διαρροή από το κέλυφος αντιδραστήρων και αυτή να είναι η αιτία για την υψηλή ραδιενέργεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου