Ηλικιωμένος ετών 11.

Ο 11χρονος Χάρι Κρόουδερ από το Γουεστ Γιορκς είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που υποφέρει από μια μορφή του Συνδρόμου Ατοπικής Πρώιμης Γήρανσης. Αυτό σημαίνει ότι μεγαλώνει πέντε φορές πιο γρήγορα από τον κανονικό άνθρωπο.




Μαθητής ακόμα του Δημοτικού, ο Χάρι πάσχει από αρθρίτιδα, το δέρμα του γεμίζει ρυτίδες και τα κόκαλα του έχουν ξεκινήσει να ατροφούν. 





Παίρνει παυσίπονα τέσσερις φορές την ημέρα, και οι γονείς του, Σάρον και Τζον, ξέρουν ότι η ζωή του μικρού Χαρι θα τελειώσει σύντομα, αφού οι γιατροί δηλώνουν αδύναμοι να κάνουν το οτιδήποτε.

Η μητέρα του δηλώνει: «Απλώς περιμένουμε. Επειδή το γονίδιο του Χάρι είναι μοναδικό στον κόσμο, οι γιατροί δεν ξέρουν τι θα συμβεί. Αλλά παρ'; όλο που μερικές φορές εξοργιζόμαστε, προσπαθούμε να έχει όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική ζωή. Πηγαίνει βόλτες με το ποδήλατο, του αρέσει το κολύμπι και παίζει μπάλα με τους φίλους του».
Η περιπέτεια του Χάρι ξεκίνησε όταν ήταν μόλις 12 μηνών, όπου οι γονείς του είδαν το δέρμα του να σφίγγει και να αλλάζει σιγά σιγά το πρόσωπο του.



Τα ασυνήθιστα συμπτώματα στην αρχή μπέρδεψαν τους γενετιστές καθώς πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια και αυτή τη στιγμή είναι ο μοναδικός που την έχει. Οι γιατροί και οι γενετιστές το κατάλαβαν μόλις στα εφτά του χρόνια μετά από συνεχείς εξετάσεις και μελέτες.
Ο μεγαλύτερος σε ηλικια άνθρωπος που έζησε με αυτήν την ασθένεια πέθανε στα 26 του χρόνια, λένε οι γενετιστές.

Ο Χάρι όμως δεν τα παρατάει και συνεχίζει. Το μοναδικό που τον ενοχλεί είναι ότι στο δρόμο, μερικοί στέκονται και τον παρατηρούν.

«Πραγματικά, με ενοχλεί που μερικοί άνθρωποι με κοιτάζουν τόσο αδιάκριτα», λέει ο Χάρι




Πηγή: http://periergaa.blogspot.com/2011/01/11.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου