Ειδικούς επεξεργαστές για εξόρυξη κρυπτονομισμάτων από τη Samsung

Χάρη στον "πυρετό" που έχει ξεσπάσει στην κρυπτο-οικονομία, οι τιμές των καρτών γραφικών έχουν φτάσει στα ύψη, μέχρι και τρεις φορές πάνω από το κόστος λιανικής. Μια ανακούφιση, ειδικά για τους gamers των PC, θα μπορούσε να είναι η είδηση, ότι η Samsung ξεκίνησε την παραγωγή ειδικών επεξεργαστών για εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.   


H Samsung Electronics φαίνεται ότι θα είναι η πρώτη μεγάλη τεχνολογική εταιρεία που θα μπει δυναμικά στην αγορά της «κρυπτο-οικονομίας» και της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, αφού δημοσιεύματα αναφέρουν τα εργοστάσια παραγωγής της εργάζονται αυτόν τον καιρό για την παραγωγή εξειδικευμένων επεξεργαστών «ASIC», ειδικά σχεδιασμένους για mining.   

Αν και οι επεξεργαστές ASIC (Application-Specific Integrated Circuit) δεν αποτελούν μια καινοτομία της κορεατικής εταιρείας, (μια πρώτη εμπορική μορφή αυτών των επεξεργαστών έχει εμφανιστεί από τη δεκαετία του '80) είναι ιδανικοί για την τεχνολογία των blockchain μηχανών. Σε αντίθεση με τους τυπικούς επεξεργαστές, είναι ολοκληρωμένα κυκλώματα ειδικά σχεδιασμένοι για μια και μόνο υπολογιστική διεργασία και γι' αυτό καταφέρουν να πετυχαίνουν τα καλύτερα αποτελέσματα χωρίς περιττή σπατάλη ενέργειας.   

Σύμφωνα με τελευταίες ειδήσεις από κορεατικά μέσα τεχνολογικής ενημέρωσης υπάρχει μια ενεργή συμφωνία της Samsung με κινεζική εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού για mining, ώστε η πρώτη να παρέχει τους εξειδικευμένους επεξεργαστές που θα κατασκευάζει στη δεύτερη για διανομή. Πριν λίγες μόνο ώρες, όλα τα ευρωπαϊκά και αμερικανικά πρακτορεία επιβεβαιώνουν την είδηση: η Samsung έχει ξεκινήσει μαζικά παραγωγή επεξεργαστών ειδικά σχεδιασμένους για εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.    

H ανεξέλεγκτη πορεία του Bitcoin, παρά τα αμέτρητα σκαμπανεβάσματά της, έχει αποδείξει ότι τόσο η αγορά όσο και η εξόρυξη, καθώς και η εμφάνιση νέων κρυπτονομισμάτων έχει ανέβει σε απίστευτα επίπεδα, σε σημείο μάλιστα που προκάλεσε παγκόσμια έλλειψη των καρτών γραφικών. Σήμερα, όμως η υπόθεση εξόρυξη απαιτεί εξεζητημένους αρχιτεκτονικά επεξεργαστές και εδώ φαίνεται ότι θέλει να παίξει το δυνατό ρόλο της η Samsung.   

Σήμερα η Samsung Electronics προσελκύει την παγκόσμια προσοχή εξαιτίας της μαζικής παραγωγής DRAM επεξεργαστών που προορίζονται για κάρτες γραφικών, οι οποίες είναι κατάλληλες για εξόρυξη εικονικού χρήματος. Η 16 Gb GDDR6 DRAM, της οποίας η μαζική παραγωγή, μόλις ξεκίνησε βελτιώνει την απόδοση ισχύος κατά περισσότερο από 35% και μπορεί να βελτιώσει την απόδοση της GPU για εξόρυξη οποιουδήποτε κρυπτονομίσματος. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου