Αυτοπορτραίτο του Curiosity από τη NASA (video)

H NASA έδωσε στη δημοσιότητα ένα εντυπωσιακό αυτοπορτραίτο του Curiosity, το οποίο δημιούργησε από δεκάδες selfies που τραβήχτηκαν από το εξερευνητικό όχημα.   






Η φωτογραφία δείχνει το Curiosity, στο κέντρο του σκονισμένου αρειανού τοπίου, με το όρος Σαρπ να φαίνεται στο παρασκήνιο. Επίσης είναι ορατός ο κρατήρας Γκέιλ.   

Η λήψη των φωτογραφιών έγινε από μία μικρή κάμερα προσαρμοσμένη στον ένα ρομποτικό βραχίονα του Curiosity. Δεκάδες φωτογραφίες τραβήχτηκαν για να δημιουργηθεί αυτό το εντυπωσιακό μωσαϊκό.   

Τα καινούρια στιγμιότυπα προέρχονται από την τελευταία στάση του Curiosity στην περιοχή.     

Το Curiosity προσεδαφίστηκε στον Κόκκινο πλανήτη στις 6 Αυγούστου 2012. Πέρα από τη φωτογράφηση του ανάγλυφου, το ρομπότ αναλύει επίσης δείγματα χώματος από τον Άρη, χρησιμοποιώντας γι' αυτό τον σκοπό το όργανο SAM (Sample Analysis at Mars), το οποίο μέσα σε ένα μικρό φούρνο θερμαίνει τα δείγματα στους 800 βαθμούς Κελσίου.   

Η διαστημική υπηρεσία ετοιμάζεται να στείλει το επόμενο όχημα στον Άρη, ένα ρομποτικό γεωλόγο με το όνομα InSight. Η απογείωση σχεδιάζεται να γίνει το Μάιο από την Καλιφόρνια. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου