Νέο σύστημα ασφαλείας επιβατών για αεροπορικά ατυχήματα (video)

Ο φυσικός μηχανικός και ερευνητής Vladimir Tatarenko από την Ουκρανία έχει αφιερώσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής του στην δημιουργία μιας σωτήρια κάψουλα που θα μπορούσε να αποτρέψει τον θάνατο των επιβατών σε πολλά αεροπορικά ατυχήματα.


"Κοιτάζοντας αυτές τις φρικτές σκηνές και γνωρίζοντας τα στατιστικά στοιχεία των ατυχημάτων έβγαλα ορισμένα συμπεράσματα. Περίπου το 80% από αυτές που συμβαίνουν οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος", δήλωσε ο εφευρέτης σε συνέντευξή του στην ουκρανική e-zine AIN.UA 
και πρόσθεσε,  
"Ενώ οι μηχανικοί αεροσκαφών σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να κάνουν ασφαλέστερα τα αεροπλάνα, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για τον ανθρώπινο παράγοντα".

Μετά από πέντε δεκαετίες έρευνας ο Tatarenko έλαβε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την εφεύρεση του. Πρόκειται για μια κάψουλα διαφυγής που αποσκοπεί στη διάσωση του πληρώματος και των επιβατών ενός αεροπλάνου της πολιτικής αεροπορίας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.



Οι επιβάτες σύμφωνα με αυτή την ιδέα, βρίσκονται ουσιαστικά μέσα σε μια αφαιρούμενη κάψουλα που βρίσκεται στην άτρακτο του αεροσκάφους. Μετά την εκτίναξη, η πτώση της κάψουλας επιβραδύνεται από αλεξίπτωτα και ενεργοποίηση ρουκετών, επιτρέποντας μια ομαλή προσγείωση είτε στην ξηρά ή στο νερό.

Η κάψουλα είναι κατασκευασμένη από ανθρακόνημα και άλλα ελαφρά μέταλλα.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

polu endiaferon mpravo polu kalh douleia.

Δημοσίευση σχολίου