65ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας

Το 65ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στο Μέγαρο Μουσικής, 28-30 Νοεμβρίου 2014.









Στα δεκατέσσερα χρόνια που μεσολάβησαν από το 52o Συνέδριο της ΕΕΒΜΒ στη Θεσσαλονίκη, οι εξελίξεις στα διάφορα πεδία των Βιοεπιστημών ήταν εξαιρετικά σημαντικές. Στο διάστημα αυτό τα συνέδρια της ΕΕΒΜΒ, με την προσήλωσή τους στην επιστημονική αριστεία αλλά και την πολυθεματικότητά τους, ήταν για πάρα πολλούς από εμάς, αλλά ιδιαίτερα για τους νέους συναδέλφους μας, εξαιρετικά σημαντικοί χώροι ενημέρωσης για τις εξελίξεις αυτές. 

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν ως προσκεκλημένοι ομιλητές διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως οι: P. Ten Dijke (LUMC, Leiden, NL), M. Turner (Babraham Institute, Cambridge, UK), S. Tsirka (Stony Brook University, U.S.A.), V. Ntoukakis (University of Warwick, U.K.), Π. Αγιανιάν (ΔΠΘ, Αλεξανδρούπολη),  Γ. Γαρίνης (ΙΜΒΒ, Ηράκλειο), Ε. Γεωργάτσου (Παν. Θεσσαλίας), Δ. Θάνος (ΙΙΒΕΑΑ, Αθήνα), Κ.  Κυπραίος (Παν. Πατρών), Π. Μαραγκός (Παν. Ιωαννίνων), Π. Σιδεράς (ΙΙΒΕΑΑ, Αθήνα), Κ. Σταματόπουλος (ΙΝΑΒ-ΕΚΕΤΑ, Θεσσαλονίκη) και ο Ν. Ταβερναράκης (Παν. Κρήτης). 

Στο 65ο Συνέδριο συνεχίζεται επίσης ο ιδιαίτερα επιτυχημένος θεσμός της διεξαγωγής του ανεξάρτητου Συνεδρίου Νέων Επιστημόνων, μελών της Εταιρείας μας, που εγκαινιάσθηκε πέρυσι στο συνέδριο της Αθήνας με ιδιαίτερη επιτυχία. Το 2ο Πανελλήνιο Forum Νέων Επιστημόνων της ΕΕΒΜΒ που οργανώνεται από ανεξάρτητη επιτροπή νέων ερευνητών, θα πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου 2014 στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) του Α.Π.Θ.

Όπως όλα τα συνέδρια της ΕΕΒΜΒ, έτσι και το 65ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΕΒΜΒ φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης και χώρο παραγωγικής ανταλλαγής απόψεων μεταξύ έμπειρων και νέων συναδέλφων που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς των Βιοεπιστημών, αλλά και να αναδείξει το υψηλό επίπεδο έρευνας που πραγματοποιείται στη χώρα μας παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου