Τουρκία: Χάκερς έσβησαν τα χρέη των πολιτών στην ΔΕΗ (video)

Για την κυβέρνηση στην Τουρκία είναι τρομοκράτες. Για τους πολίτες «ήρωες». Ο λόγος για την ομάδα χάκερ RedHack, που μπήκε μέσα στην σελίδα της τουρκικής ΔΕΗ και διέγραψε χρέη από λογαριασμούς πολιτών, ύψους 1,5 τρισεκ. τουρκικών λιρών.Σύμφωνα όμως με την Χουριέτ διέγραψε χρέη 1,5 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών.

Όπως και να έχει τα ποσά είναι μεγάλα και έχουν προκαλέσει αίσθηση στην Τουρκία.

Οι RedHack προτίμησαν να σβήσουν τα χρέη των πολιτών στην Σόμα, που επλήγη από την μεγάλη τραγωδία στο ανθρακωρυχείο όπου βρήκαν τραγικό θάνατο 300 εργαζόμενοι και άλλες δύο περιοχές όπου υπάρχουν τεράστια περιβαλλοντικά ζητήματα.

Την Γίρτσα (στα παράλια του Αιγαίου) όπου η εταιρεία παραγωγής ενέργειας έκοψε χιλιάδες ελιές από τις οποίες ζούσαν οι πολίτες για να πραγματοποιήσει ένα νέο πρότζεκτ και το Ούσκουνταρ (Σκούταρι) όπου η κυβέρνηση θέλει να καταστρέψει το τελευταίο μεγάλο πάρκο της περιοχής για να χτίσει ένα τεράστιο τζαμί που θα φαίνεται από όλη την Κωνσταντινούπολη.

Η ομάδα των χάκερ πάντως την ώρα που… «αποπλήρωνε» τα χρέη των πολιτών έδωσε και τους κωδικούς στο twitter προκειμένου όποιος ήθελε να μπει μέσα και να διαγράψει τα δικά του χρέη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου