Η ακραία αποστολή της Nasa. (Vid)

Μια πολλά υποσχόμενη αποστολή στο διάστημα, ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η NASA. Συγκεκριμένα, το μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος Osiris Rex, θα προσπαθήσει να φέρεις εις πέρας μια πολύ δύσκολη αποστολή.

Το σκάφος θα πλησιάσει σε "απόσταση αναπνοής" τον αστεροειδή και με τη βοήθεια ενός βραχίονα, θα συλλέξει μέρος του.
Η προσέγγιση θα γίνει στον αστεροειδή 1999 RQ36 και ο στόχος είναι να συλλέξει από την επιφάνειά του 2,27 κιλά σκόνης και οργανικού υλικού. Μετά, το δείγμα θα αποθηκευτεί σε μια ειδική κάψουλα, προκειμένου να πάρει το δρόμο της επιστροφής προς τη γη.

Η αποστολή, θα πραγματοποιηθεί το 2016. Για να φτάσει το Osiris Rex στον αστεροειδή θα χρειαστούν 4 χρόνια και η επιστροφή του εκτιμάται πως θα γίνει το 2023. Ο επικεφαλής της ομάδας του συγκεκριμένου προγράμματος, Michael Drake, στις δηλώσεις του περιέγραψε τον αστεροειδή ως "μια χρονοκάψουλα που ίσως περιέχει τα υλικά από τα οποία δημιουργήθηκε ο πλανήτης μας."
Στο βίντεο- animation της NASA, μπορείτε να δείτε πώς σχεδιάζεται η προσέγγιση στον αστεροειδή και η περισυλλογή υλικού από την επιφάνειά του:

Στη γη υπάρχουν πολλά θραύσματα μετεωριτών, ωστόσο η επιστήμη ανυπομονεί να δει κομμάτια μετεωρίτων οι οποίοι δεν έχουν αλλοιωθεί λόγω του περάσματός τους από την ατμόσφαιρα και της επαφής τους με το γήινο περιβάλλον.
Οι αστεροειδής, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αποτελούν απομεινάρια από το σχηματισμό του ηλιακού μας συστήματος, πριν από 4.5 δισ χρόνια. Οι επιστήμονες εκτιμούν πως η μελέτη τους, ίσως βοηθήσει στην κατανόηση για τις συνθήκες που επικρατούσαν στα πρώτα χρόνια ζωής.

Πηγή: pyles.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου