Ατομικό αεροσκάφος σπάει τα ρεκόρ. (Vid)

Ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις η τελευταία δοκιμαστική πτήση του "ατομικού αεροσκάφους", Martin Jetpack. Η συσκευή κατάφερε να πετάξει σε ύψος 1,5 χιλιομέτρου. 'Ενα πολύ μεγάλο υψόμετρο αν σκεφτεί κανείς ότι πριν λίγους μήνες δεν είχε καταφέρει να σηκωθεί πάνω από 15 μέτρα.

Στην τελευταία δοκιμή στην Νέα Ζηλανδία, για λόγους ασφαλείας η συσκευή τοποθετήθηκε σε ένα ανδροειδές και ο έλεγχος της γινόταν από ένα ελικόπτερο που την ακολουθούσε σε όλη την διάρκεια της πτήσης. H συσκευή κατάφερε τελικά να να ανεβεί σε ύψος 1,5 χιλιομέτρου, αλλά μόλις έφτασε σε αυτό οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να μην την πιέσουν παραπάνω.
Έτσι το "ατομικό αεροσκάφος" επέστρεψε στο έδαφος και ξεκίνησε το δεύτερο μέρος της δοκιμής, που αφορούσε την προσεδάφιση έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, σε περίπτωση που υπάρξει κάποια βλάβη ή άλλο πρόβλημα κατά την διάρκεια της πτήσης, το Martin Jetpack θα πρέπει να είναι σε θέση να πραγματοποιήσει έκτακτη προσγείωση.
Έτσι όταν η συσκευή κατέβηκε στα 900 μέτρα άνοιξε ένα αλεξίπτωτο. Η προσεδάφιση όμως δεν ήταν η καλύτερη δυνατή αφού η συσκευή υπέστη ζημιές, αλλά σύμφωνα με την εταιρία αν υπήρχε άνθρωπος στην θέση του ανδροειδούς δεν θα είχε πάθει απολύτως τίποτε.
Οι πρώτες παραγγελίες αναμένονται από τον στρατιωτικό τομέα και το κόστος της   πτητικής συσκευής υπολογίζεται  στα 100 χιλιάδες δολάρια. Δείτε την τελευταία δοκιμή στο βίντεο που ακολουθεί:

Πηγή: pyles.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου