Οι φλαβονόλες του κακάο και της σοκολάτας βελτιώνουν τη μνήμη των ηλικιωμένων σύμφωνα με πρόσφατη αμερικανική έρευνα. Οι αντιοξειδωτικές αυτές ουσίες αποκατέστησαν τη μνήμη σε άτομα που την είχαν απολέσει λόγω του προχωρημένου της ηλικίας τους.
Πρόκειται για την πρώτη φορά που διαπιστώνεται επιστημονικώς ότι η έκπτωση της μνήμης μπορεί να βελτιωθεί αισθητά χάρη σε μία διατροφική παρέμβαση.
Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Τάουμπ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Κολούμπια έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό Nature Neuroscience. Οπως λέει χαρακτηριστικά ο Σκοτ Σμολ, επικεφαλής των επιστημόνων μετά από τρίμηνη χορήγηση διατροφής πλούσιας σε φλαβονόλες η μνήμη ενός τυπικού εξηντάχρονου είχε βελτιωθεί και είχε γίνει σαν τη μνήμη 30χρονου ή 40χρονου.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι παλαιότερα πραγματοποιήθηκαν ανάλογα πειράματα σε ζώα με άκρως ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Φλαβονόλες υπάρχουν σε φρούτα (σταφύλια, μούρα) αλλά και σε πολλά λαχανικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου