Snowden: Αποφύγετε Facebook, Dropbox και Google

Όποιος ενδιαφέρεται για την προστασία της ιδιωτικής του ζωής θα πρέπει να μην χρησιμοποιεί υπηρεσίες όπως το Facebook, το Dropbox και την Google, σύμφωνα με τον πρώην σύμβουλο της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών, NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν. 








Ο πρώην σύμβουλος, που κατά την φυγή του αποκάλυψε το παγκόσμιο παράνομο δίκτυο παρακολουθήσεων των ΗΠΑ, έδωσε συνέντευξη στο πλαίσιο του New Yorker Festival, όπου του ζητήθηκε να δώσει εναλλακτικές που θα προστατέψουν την ιδιωτική ζωή. 

Πρώτη απάντηση του ήταν να απαιτηθεί αλλαγή πολιτικής και μεταρρυθμίσεις από τις κυβερνήσεις. «Μερικοί άνθρωποι απαντούν ότι δεν έχουν τίποτα να κρύψουν αλλά αυτό είναι λάθος που αντιστρέφει το μοντέλο ευθύνης για το πώς λειτουργούν τα ανθρώπινα δικαιώματα», ανέφερε στη δημοσιογράφο Τζέιν Μάγερ που του έθετε ερωτήματα. Όταν λέτε, «δεν έχω τίποτα να κρύψω, αυτό που ουσιαστικά λέτε είναι πως δεν σας νοιάζει για το δικαίωμα αυτό, ενώ αυτός που θα πρέπει κανονικά να λογοδοτήσει είναι η κυβέρνηση», συμπλήρωσε ο Σνόουντεν.  
«Οι χρήστες θα πρέπει να αναζητήσουν κρυπτογραφημένα εργαλεία και να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες που είναι εχθρικές προς την προστασία της ιδιωτικής ζωής», συνέχισε ο Σνόουντεν.
Ο ίδιος συμβούλεψε όσους θέλουν να διατηρήσουν τα προσωπικά τους δεδομένα μακριά από τα χέρια τρίτων, να παραμείνουν μακριά από τις πλατφόρμες των υπηρεσιών του Dropbox, του Facebook και της Google. Αν και παραδέχτηκε πως οι ανωτέρω υπηρεσίες έχουν επιδείξει σημαντικές βελτιώσεις σε ζητήματα ασφαλείας των χρηστών, τόνισε πως εξακολουθούν να παραμένουν επικίνδυνες. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου