Ώρα της Γης: η Ελλάδα στο σκοτάδι το Σάββατο για καλό σκοπό

Εκατοντάδες πόλεις και εμβληματικά μνημεία σε όλο τον κόσμο θα βυθιστούν στο σκοτάδι το Σάββατο (30/03) κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης «Ώρας της Γης», με στόχο την κινητοποίηση κατά της κλιματικής αλλαγής και γενικότερα την προστασία της φύσης. Στο σκοτάδι θα βυθιστεί και το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».


Οι πολίτες όλου του κόσμου καλούνται να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα, στέλνοντας αποφασιστικό μήνυμα συμμετοχής στην προστασία του περιβάλλοντος. Η εκδήλωση διοργανώνεται, κάθε χρόνο, τις πρώτες βραδινές ώρες μιας ημέρας στο τέλος του Μαρτίου.



Το Σάββατο (30/03) έτσι, στις 20.30 (ώρα Ελλάδας), πολλά κτήρια και μνημεία θα βυθιστούν στο σκοτάδι επί μια ώρα, από την Ακρόπολη και τον Πύργο του Άιφελ έως την 'Οπερα του Σίδνεϊ, το Μπιγκ Μπεν, το Κρεμλίνο, τους ουρανοξύστες του Χονγκ Κονγκ, τον ουρανοξύστη Μπουρτζ Χαλίφα του Ντουμπάι, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου, τους καταρράκτες του Νιαγάρα και το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο.



H «Ώρας της Γης» (Earth Hour) γεννήθηκε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όταν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα.

Η πρωτοβουλία ανήκε στην περιβαλλοντική οργάνωση WWF και τη διαφημιστική εταιρεία Leo Burnett.



Το 2019 η «Ώρα της Γης» θα λάβει χώρα από τις 8:30 μ.μ. έως τις 9:30 μ.μ. της 30ης Μαρτίου.

Στο πλαίσιο αυτό, το WWF καλεί τους ενδιαφερόμενους να ανταλλάξουν απόψεις για το τι σημαίνει για αυτούς η φύση στις ειδικές ιστοσελίδες wwf.gr/earthhour/ και connect2earth.org.




Το «Ελ. Βενιζέλος» συμμετέχει στην «Ώρα της Γης»

Για ενδέκατη συνεχή χρονιά το Αεροδρόμιο της Αθήνας δηλώνει «παρών» στην «Ώρα της Γης». Το Σάββατο (30/03) θα σβήσει τα φώτα και θα διακόψει τη λειτουργία ενός εκ των δύο διαδρόμων του (ο δυτικός διάδρομος, 03L/21R και οι τροχόδρομοί του) από τις 20:30 έως τις 21:30, συμμετέχοντας και φέτος στην παγκόσμια πρωτοβουλία του WWF.



Κατά τη διάρκεια της «Ώρας της Γης 2019», θα μειωθεί επίσης ο φωτισμός στα κτήρια, στους χώρους στάθμευσης οχημάτων προσωπικού και σε άλλους επιλεγμένους χώρους εντός του αεροδρομίου. Φέτος, το επίσημο βίντεο του «Earth Hour», θα προβάλλεται στις οθόνες του κεντρικού αεροσταθμού, αλλά και στoυς χώρους γραφείων για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση τόσο των επιβατών όσο και του προσωπικού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής θα υπάρχουν ανακοινώσεις στον κεντρικό αεροσταθμό που θα ενημερώνουν το κοινό για την παγκόσμια κινητοποίηση του WWF και την ενεργό συμμετοχή του αεροδρομίου της Αθήνας. Παράλληλα, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ενθαρρύνει όλο το προσωπικό του, να συμβάλει ατομικά στην «Ώρα της Γης» μειώνοντας ή σβήνοντας τα φώτα στο σπίτι. Στη συμβολική αυτή κίνηση για την κλιματική αλλαγή, συμμετέχουν επίσης η εταιρεία καυσίμων Shell, το ξενοδοχείο Sofitel, τα καταστήματα Factory Outlet και Leroy Merlin και άλλα μέλη της αεροδρομιακής κοινότητας.

Επισημαίνεται πως η διακοπή λειτουργίας του δυτικού διαδρόμου δεν θα επηρεάσει τη λειτουργία του αεροδρομίου και όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις θα πραγματοποιούνται κανονικά από τον ανατολικό διάδρομο του αεροδρομίου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου