Στην Αθήνα το 2022 η «Ολυμπιάδα» του Διαστήματος (video)

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί το 2022 η «Ολυμπιάδα» του Διαστήματος, καθώς το Συμβούλιο της Επιτροπής Διαστημικής Έρευνας- Committee on Space Research (COSPAR) - επέλεξε την ελληνική πρωτεύουσα ως την διοργανώτρια πόλη του 44ου Παγκόσμιου Επιστημονικού Διαστημικού Συνεδρίου.



Η ελληνική υποψηφιότητα επικράτησε ανάμεσα στους φακέλους διεκδίκησης της Βαρσοβίας, της Λωζάννης και της Πράγας, σ’ έναν ανταγωνισμό υψηλού επιπέδου.

Μάλιστα η επιλογή της Αθήνας έγινε από την πρώτη κιόλας ψηφοφορία κατά τη διάρκεια του 42ου Συνεδρίου της COSPAR στην Pasadena της California των ΗΠΑ, όπου συμμετείχαν πάνω από 3.300 διαστημικοί επιστήμονες από όλο τον κόσμο.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από 16 έως 24 Ιουλίου 2022.



Το διεθνές συνέδριο της COSPAR έχει χαρακτηριστεί άτυπα ως «Ολυμπιάδα του Διαστήματος» και διοργανώνεται σε διαφορετική ήπειρο κάθε δύο χρόνια.

Στο Συνέδριο της Αθήνας αναμένεται να συμμετάσχουν 3.000 - 4.000 καταξιωμένοι διαστημικοί επιστήμονες από πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα ανά την υφήλιο, καθώς και  εκπρόσωποι των μεγαλύτερων διεθνών διαστημικών οργανισμών. Δυναμικό «παρών» θα δώσουν και οι μεγαλύτερες εταιρείες προϊόντων διαστημικής τεχνολογίας με τα εκθεσιακά τους περίπτερα.

Η υποψηφιότητα της χώρας μας για το 2022 προετοιμάστηκε από το Γραφείο Διαστημικής Έρευνας και Τεχνολογίας της Ακαδημίας Αθηνών και υποστηρίχθηκε ενεργά από πολλούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, το Δήμο Αθηναίων, Υπουργεία, σχεδόν το σύνολο των Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Ιδρυμάτων της χώρας, ενώ η στήριξη από Έλληνες επιστήμονες της διασποράς, με συμμετοχή αρκετών στην Τοπική Οργανωτική Επιτροπή, ήταν εξίσου ενθουσιώδης και συγκινητική.

Η Τοπική Οργανωτική Επιτροπή του COSPAR 2022 έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο που απετέλεσε την «αιχμή του δόρατος» της επιτυχημένης ελληνικής υποψηφιότητας. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου