Στην αρχαία Κίνα ίσως είχαν ανακαλύψει το ελιξίριο της ζωής

Στο πλαίσιο ερευνών κινέζων αρχαιολόγων πριν από έναν περίπου χρόνο αποκαλύφτηκε ότι ο πρώτος αυτοκράτορας της ενοποιημένης Κίνας, Τσιν Σι Χουάνγκ, ήθελε να βρει το ελιξίριο της ζωής με οποιοδήποτε μέσο και είχε διατάξει μια παγκόσμια αναζήτηση για το θαυματουργό φίλτρο. Μετά από ανασκαφή σε τάφο δυναστείας στην πόλη Λουόγιανγκ τον περασμένο Οκτώβριο, εντοπίστηκε ένα αρχαίο χάλκινο δοχείο, το οποίο περιείχε 3,5 λίτρα από ένα μυστήριο υγρό.Αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι πρόκειται για ποτό, αφού μύριζε αλκοόλ, περαιτέρω εργαστηριακή έρευνα ωστόσο έδειξε ότι το υγρό αποτελείται από νιτρικό κάλιο και αλενίτη, τα οποία ίσως είναι τα βασικά συστατικά του «ελιξίριου της ζωής» όπως καταγράφεται σε ένα αρχαίο ταοϊστικό κείμενο.

«Είναι η πρώτη φορά που βρέθηκαν τα μυθικά «ελιξίρια της αθανασίας» στην Κίνα. Το υγρό έχει σημαντική αξία για τη μελέτη της αρχαίας κινεζικής φιλοσοφίας για την επίτευξη της αθανασίας και την εξέλιξη του κινεζικού πολιτισμού», δήλωσε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Πολιτιστικών Μνημείων και Αρχαιολογίας της Λουόγιανγκ.Εκτός από αυτό, οι ερευνητές ανακάλυψαν έναν τεράστιο αριθμό προϊόντων από νεφρίτη, χρωματιστά πήλινα αγγεία και χάλκινα αντικείμενα.

Πολλοί Κινέζοι αυτοκράτορες επεδίωκαν την αιώνια ζωή: ο Τσιν Σι Χουάνγκ, ο πρώτος αυτοκράτορας της ενοποιημένης Κίνας, ήταν αφιερωμένος σε αυτό όπως λέγεται. Μάλιστα, έχτισε ένα τεράστιο υπόγειο μαυσωλείο για τους παγκοσμίου φήμης πύλινους στρατιώτες του.Πηγές: 1, 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου