Στην επιφάνεια πλάσμα του υδάτινου κόσμου με εξωγήινα χαρακτηριστικά

Ψαράς το έβγαλε στην επιφάνεια ένα αλλόκοτο πλάσμα του υδάτινου κόσμου με "εξωγήινα" χαρακτηριστικά, πιάνοντας το σε ένα απομονωμένο ποτάμι στην Βόρεια Επικράτεια στην Αυστραλία (Northen Territory).
"Είχε πολύ περίεργο κεφάλι αλλά το σώμα του ήταν σαν χέλι και δεν έκανε κάποια κίνηση. Ήταν σαν να ήταν αναίσθητο" δήλωσε ο ψαράς στο ABC News.

Το περίεργο πλάσμα, με μήκος 15 εκατοστά, φαίνεται σαν να μην έχει μάτια και έχει χρώμα καφέ και έντονο ροζ.Το "μυστήριο" λύθηκε από έναν ειδικό στην αναγνώριση ψαριών, o δρ. Χάμερ (Dr. Michael Hammer), έφορος για τα ψάρια στο Μουσείο και γκαλερί Τέχνης της Βόρειας Επικράτειας (Museum and Art Gallery of the Northern Territory (MAGNT)), ο οποίος αποφάνθηκε ότι το εν λόγω ψάρι ανήκει στην ομάδα των σκουληκιών γκόμπι. "Αυτά τα ψάρια βρίσκονται σε νέες και υφάλμυρες εκβολές ποταμών και παράκτια νερά στον δυτικό Ειρηνικό και στον Ινδικό ωκεανό" επεσήμανε ο ειδικός.


Και πρόσθεσε: "Έχουν μη ανεπτυγμένα ολοκληρωτικά μάτια, τα οποία συχνά είναι καλυμμένα από δέρμα επειδή ζουν σε θολό νερό και βασίζονται στην αφή και όχι στην όραση για να πιάσουν το θήραμά τους. Γι' αυτό και έχουν τόσο κοφτερά δόντια. Όταν βρουν το γεύμα του, δεν θέλουν να το αφήσουν να φύγει".


Πηγή: 1, 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου